De World of Industry, Technology & Science (WoTS) is een broedplaats voor de nieuwste technologieën. Op het Studenten Innovatie Paviljoen introduceren studententeams hun creaties aan de wereld en tijdens het seminar ‘Duurzame toekomst in transport’, vertellen ze over hun meest innoverende projecten.

Studenten Innovatie Paviljoen

De WoTS is een unieke kans om in contact te komen met de drijvende krachten achter innoverend Nederland. Vier studenten teams staan op de beursvloer en presenteren hun jongste creaties. Zij staan de hele week op de WoTS en beantwoorden graag jouw vragen. Daag ze uit en maak deel uit van hun enthousiasme voor innovatie en technologie.

  • AeroDelf is een studententeam van de TU Delft met één missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door te pionieren met elektrische vliegtuigen op vloeibare waterstof.
  • Project SOLID is een ambitieus studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat toegang tot schone en duurzame energie mogelijk wil maken voor iedereen, op elk moment. Met 25 interdisciplinaire studenten creëren ze een ecosysteem voor ijzerbrandstoffen als circulaire energiedragers.
  • Eco-Runner Team Delft is een multidisciplinair studententeam van de Technische Universiteit Delft. Het team bestaat uit 24 studenten en wijdt zich een jaar lang aan het ontwerpen, bouwen, testen en racen van de meest efficiënte waterstofauto ter wereld. Het doel is om het publiek te inspireren en te activeren om een grotere rol te spelen in de energietransitie.
  • Inmotion is een studententeam verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven en richt zich op duurzame mobiliteit. Zij hopen dat hun baanbrekende technologie kan dienen als inspiratiebron om studenten, organisaties en de samenleving als geheel te motiveren de volgende stap in elektrisch rijden te zetten.

Seminar

Woensdag 25 september presenteren drie studententeams vol trots en enthousiasme hun innovatieve projecten tijdens het seminar ‘Duurzame toekomst in transport’. AeroDelft, Project SOLID en Eco-Runner stappen op het podium. Laat je meevoeren in hun verhaal en wordt deelgenoot van de wereld van morgen die zij voor ogen hebben. Een wereld vol ambitie en oplossingen voor de uitdagingen van vandaag.

AeroDelft is een team met een missie: pionieren met elektrische vliegtuigen op vloeibare waterstof. De Phoenix is een bemand vliegtuig dat wordt aangedreven door vloeibare waterstof. De omgebouwde Sling 4 is een elektrisch vliegtuit, gevoed door een waterstof-cel. Naast alle technische uitdagingen werkt het team van AeroDelft ook mee aan internationale richtlijnen voor de certificatie van aandrijfsystemen op waterstof.

Van 24 tot en met 27 september is de Jaarbeurs in Utrecht de World of Industry, Technology & Science. Duik in de innoverende wereld van het seminar ‘Duurzame toekomst in transport’ en stap vol herboren enthousiasme in de uitdagingen van vandaag. Ervaar het zelf en meld je aan voor de WoTS.

Een seminar door studenten

Duurzame toekomst in transport
Meer informatie
FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)