Techniek Nederland: installatiebranche hard getroffen door corona

Techniek Nederland: installatiebranche hard getroffen door corona Door: FHI

Installatiebedrijven en technisch dienstverleners zijn hard getroffen door de coronacrisis, zo blijkt uit een quick scan van ondernemersorganisatie Techniek Nederland. Van de ondervraagden verwacht 62 procent binnen twee weken werktijdverkorting aan te gaan vragen.

Ook verwachten de ondervraagden dat de omzet over deze maand en april zeker een derde zal verminderden ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Volgens een nieuwsbericht van Techniek Nederland is De hoogconjunctuur in de installatiebranche in no-time omgeslagen tot een crisis. Volgens de enquêteresultaten zullen 3.100 van de 5.000 aangesloten installatiebedrijven werktijdverkorting bij de overheid aanvragen. Circa 20 procent verwacht dat dit voor meer dan de helft van de werknemers noodzakelijk is.

Verder blijkt uit de quick scan dat 90 procent denkt dat de snelle verslechtering van de marktsituatie wordt veroorzaakt doordat zij geen werkzaamheden meer bij klanten mogen of kunnen uitvoeren. Verder neemt het ziekteverzuim toe: een op de drie bedrijven heeft meer dan 10 procent zieke werknemers.

Techniek Nederland doet een beroep op opdrachtgevers om facturen sneller te betalen om daarmee de impact van de crisis nog enigszins te beperken.

Lees verder bij Techniek Nederland...