Terugblik IT Infra & Telecom Infra event 2022

Terugblik IT Infra & Telecom Infra event 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

"Wat een feest was het om elkaar weer live te ontmoeten!" De reacties op het IT Infra & Telecom Infra event op één december in ’s-Hertogenbosch waren zeer positief. Maar liefst 312 bezoekers vonden hun weg naar Congrescentrum 1931 waar bijna veertig innovatieve IT - en telecombedrijven hen opwachten. Er werd volop genetwerkt tussen de lezingen door die in het teken stonden van de toekomst van Nederland als datacenterland.  

Bekijk hieronder de aftermovie over het event: 

Het was de eerste keer dat telecom infra en IT infra samen een event organiseerden. Zowel bezoekers als exposanten zijn enthousiast over de samenwerking. Projectmanager Miranda van Wijk: “IT en telecom zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; de een kan niet zonder de ander. Dus was het logisch om de handen ineen te slaan. Voor de exposanten en bezoekers leverde deze opzet veel nieuwe zakelijke contacten op en dit werd erg gewaardeerd.” Op social media regent het positieve reacties:

 

Glasvezel en duurzaamheid
Ook de vijftien inhoudelijke lezingen werden druk bezocht. Dit jaar hadden we twee plenair sprekers: Andrew van der Haar en Dirk Harryvan. Zij spraken over de essentiële rol van, respectievelijk, glasvezel en duurzaamheid voor de digitale infrastructuur. Harryvan ziet de digitale toekomst rooskleurig in mits Nederland meer investeert in duurzaamheid. “We gaan vaak inefficiënt met energie om. Als je gaat meten, zul je zien dat veel CPU ongebruikt blijft en dat is zonde.” Harryvan toonde tijdens zijn lezing aan dat met slimme aanpassingen in de instellingen zowel de ineffectiviteit als de inefficiënte van servers afnemen. Goed voor de portemonnee én het milieu.

Pittige discussie
Andere actuele onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de presentaties waren: 5G, IoT en edge computing. Wederom bleek hoeveel IT en telecom gemeen hebben. Aan het eind van de dag leidde Robbert Hoeffnagel de paneldiscussie tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en een belangenorganisatie. Zij gingen met elkaar in gesprek over de digitalisering van de Nederlandse infrastructuur en de rol van gemeenten tijdens dit proces. Een onderwerp dat veel reacties opriep bij de panelleden én het publiek en waar we nog lang niet over zijn uitgepraat.

Wat vond jij van het event?
Jouw mening is belangrijk voor ons, dus we willen graag weten wat jij als bezoeker van het event vond. Het invullen van de enquête kost twee minuten tijd en helpt ons om het event nóg beter te maken.

Bekijk de replays
Heb je het event gemist? Alle presentaties zijn gratis te bekijken via de website van FHI.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Bezoekers, plenaire sprekers, exposanten en iedereen die hieraan meegewerkt heeft, bedankt voor jullie positieve bijdrage. Graag tot de volgende keer!