Thermisch interface materiaal voor hoge temperaturen en cyclische toepassingen

Thermisch interface materiaal voor hoge temperaturen en cyclische toepassingen Door: EEMC B.V.

De nieuwe THERM-A-GAP GEL 20 van Parker Chomerics is een thermisch interfacemateriaal met een hoge betrouwbaarheid, speciaal ontwikkeld voor de automotive industrie.

De uit één component bestaande GEL-20 heeft een thermische geleiding in het middengebied van 2,4 W/m-K en is daarom breed toepasbaar.

De pasta-achtige substantie is eenvoudig en gecontroleerd te doseren in variabele diktes tot een gap van 4 mm. De optimale werking vereist maar een lage drukkracht, waardoor de gecontacteerde componenten en soldeerverbindingen minimale mechanische stress ondervinden. Het materiaal is uiterst geschikt voor cyclische thermische schommelingen en blijft ook bij hoge temperaturen goed presteren. Hiermee voldoet het materiaal aan de hoge eisen in de automotive markt.

Overige producteigenschappen:

  • werkgebied -55 tot 200°C
  • geen secundaire uitharding nodig
  • lage uitdamping
  • resistent tegen beweging tijdens vibraties
  • superieure kleefkracht
  • consistent materiaal met lange termijn betrouwbaarheid

Toepassing ondermeer in automotive infotainment systemen, onboard chargers en inverters, motor management systemen etc. maar natuurlijk ook in andere toepassingen waarbij cyclische opwarming, hoge temperaturen en langjarige betrouwbaarheid vereist zijn.

GEL 20 is verkrijgbaar in veel verschillende verpakkingen vanaf 10cc handspuit tot aan 20 liter emmers.