Thermische pasta voor hoge vermogens

Thermische pasta voor hoge vermogens Door: EEMC B.V.

Parker Chomerics introduceert de Therm-A-Gap Gel 75, een nieuwe één component thermische geleidingspasta, op siliconen basis. Met een gespecificeerde thermische geleiding van 7,5W/m-K is dit product bedoeld voor high power producten, zoals vermogenselektronica voor radarsystemen of medische systemen.

De voordelen van dit nieuwe product is de betere warmtegeleiding en lagere viscositeit, wat resulteert in zelfs meer dan 50% besparing op de verwerkingstijd ten opzichte van vergelijkbare producten. Maar door de lage drukkracht is er ook veel minder stress op de componenten na uitharding. Deze nieuwe Therm-A-Gap variant is UL 94-V0 ontvlambaar. De relatief vaste massa voorkomt uitlopen of lekken, wat minder verspilling geeft.

Therm-A-Gap Gel 75 is verkrijgbaar in verpakkingseenheden van 10cc kleine handspuit tot grootverbruiksverpakking van 25kg voor automatische verwerking.
Parker Chomerics is marktleider op het gebied van dispensable compounds voor thermische geleiding en EMC afdichtingen met officieel vastgelegde eigenschappen, wat vereist is voor gecertificeerde productieprocessen.