THS - Schakelalen zonder aanraken met onzichtbare installatie

THS - Schakelalen zonder aanraken met onzichtbare installatie Door: SCHURTER Electronics B.V.

Conventionele schakelaars en drukknoppen vereisen vaak onaantrekkelijk grote montagegaten in de gebruikersinterface. Dat geldt niet voor de SCHURTER THS: de Touchless Hidden Switch. Hij kan bijna onzichtbaar aan de achterkant worden geïnstalleerd. Een kleine uitsparing in de gebruikersinterface volstaat en de ToF-sensor doet betrouwbaar zijn werk.

De nieuwe SCHURTER THS werkt met de beproefde ToF-sensor van de bekende TTS drukknop. Een lichtbron zendt lichtstralen uit die gereflecteerd worden door de omgeving. De sensor vangt het gereflecteerde licht op en de afstand wordt berekend op basis van de constante lichtsnelheid en de gemeten transitietijd.
Een kleine, nauwelijks zichtbare sleuf in het bedieningsoppervlak, waardoor het lichtsignaal kan worden verzonden en ontvangen, is voldoende om de drukknop te activeren wanneer deze wordt benaderd.

Installatie en mogelijke toepassingen
De drukknop wordt gewoon achter de gebruikersinterface bevestigd. Deze kan van elk denkbaar materiaal gemaakt worden zonder de functie te beïnvloeden. Dit betekent dat er materialen kunnen worden gekozen die bijzonder gemakkelijk te reinigen zijn. Het spectrum van mogelijke toepassingen is breed. Het varieert van designdrukknoppen tot kritisch gebruik in de medische technologie of toepassingen in de publieke sector.

Standaard en design-in kit
Standaard is de drukknop ontworpen voor een glasdikte van 2 mm en voorzien van RGB-oppervlakverlichting. Bij gebruik van andere materialen en oppervlaktediktes is er bij uw SCHURTER contactpersoon een design-in kit verkrijgbaar, waarmee alle specificaties getest en aangepast kunnen worden. Bovendien kunnen aangepaste instellingen zoals afstand, timing en verlichting ook gemakkelijk individueel getest worden met deze kit.