Twee unieke sprekers uitgelicht

Twee unieke sprekers uitgelicht Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Tijdens de WoTS is er naast een uitgebreid seminar aanbod per wereld ook een mooi programma met interactieve beursprojecten en unieke sprekersZo laat Ruud Koornstra zien hoe industriële partijen kansen in de energietransitie kunnen pakken en gaat André van Ballegooijen in op de uitdagingen in het onderwijs, de samenwerking met MBO-/HBO-instellingen en het verkrijgen van de gewenste certificaten. Daarnaast zullen ook Christoph Otto en Niels Geijsen hun verhaal doen.

Ruud Koornstra: “Industrie en Energie”
‘De business-case is een no-brainer’

Hoe kan de industrie een koplopersrol vervullen in de verduurzaming van Nederland? Ruud Koornstra, de groene ondernemer van Nederland en momenteel nationaal energiecommissaris, belicht op dinsdag 2 oktober de kansen voor het bedrijfsleven.

Koornstra stelt dat bedrijven in de Benelux ondernemend zijn en goed samenwerken. Daarnaast zorgt ons innovatieve karakter voor het benutten van de nieuwste technologie om zo de energietransitie vorm te geven. En daarmee is de business-case een no-brainer. Maar hoe kan uw bedrijf meeprofiteren van de energietransitie? Koornstra zal voor u de kansen schetsen.

Andre van Ballegooijen: “Technisch onderwijs voor de praktijk”

In de huidige arbeidsmarkt is het niet eenvoudig de juiste vakmensen te vinden. Aanvullend is het nog moeilijker om technici binnen te halen, die goed aansluiten op de werkzaamheden binnen uw bedrijf. André van Ballegooijen, hoofd van het opleidingscentrum van Bakker Sliedrecht, vertelt op donderdag 4 oktober over het technisch onderwijs voor de praktijk.

Tijdens zijn presentatie gaat Van Ballegooijen in op de uitdagingen in het onderwijs, de samenwerking met MBO-/HBO-instellingen en het verkrijgen van de gewenste certificaten. Daarnaast zal hij vooral vertellen hoe het in de praktijk reilt en zeilt in het opleidingscentrum. Welke competenties levert het de studenten op?

Schrijf u in voor een gratis bezoek aan de WoTS en meld u aan voor de lezing van André van Ballegooijen en of Ruud Koornstra.