Verbeter de kwaliteit van de geleide immuniteit testresultaten

Verbeter de kwaliteit van de geleide immuniteit testresultaten Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Leendert de Voogd gaat namens EEMC in op de verbetering van de kwaliteit van testresultaten voor IEC 61000-4-6 en ISO 1452-4. Door hun intensieve contact met gebruikers uit verschillende vakgebieden zoals R&D, producttesten, wetenschap en laboratoria, wordt herhaaldelijk vastgesteld dat er onzekerheden zijn van de kant van de gebruiker met betrekking tot het onderwerp van uitgevoerde immuniteit in overeenstemming met de IEC 61000-4-6-norm en in het bijzonder ook in overeenstemming met ISO 11452-4 met betrekking tot de testopstelling en testprestaties.

De reikwijdte van IEC 61000-4-6-tests en EN 61000-4-6-tests heeft betrekking op de geleide immuniteitsvereisten van elektrische en elektronische apparatuur voor elektromagnetische storingen afkomstig van beoogde radiofrequentiezenders (RF) in het frequentiebereik 9 kHz tot 80MHz. Het doel van de IEC 61000 4 6-testnorm is om een ​​gemeenschappelijke referentie vast te stellen voor het evalueren van de functionele immuniteit van elektrische en elektronische apparatuur wanneer deze wordt blootgesteld aan geleide storingen veroorzaakt door radiofrequente velden.

Naast het theoretisch kader van de twee verschillende standaarden, zal de presentatie van Ronny Kirsch op het RF Technology event praktische inzichten geven in de testen en zo gebruikers helpen om de kwaliteit van hun testresultaten te verhogen en de reproduceerbaarheid van de testen te verbeteren.

EEMC is leverancier van elektronica-onderdelen (“componenten”) welke bestemd zijn om elektrische en elektronische producten beter te laten functioneren in hun omgeving. Dit zowel voor immuniteit tegen inkomende interferentie (stoorstraling en geleide storing) als voor emissie (gegenereerde stoorstraling).

Meld u hier aan voor een bezoek aan het RF Technology event 2022.
Het volledige programma kunt u hier vinden.