Wat betekenen ontwikkelingen op stoffengebied voor jou?

Wat betekenen ontwikkelingen op stoffengebied voor jou? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het Minisymposium Stoffen wordt tweemaal per jaar georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met VNO-NCW, VNCI en WECF. Dit jaar wordt afgetrapt met het onderwerp 'Inzichten voor de Industrie: wat betekenen ontwikkelingen op stoffengebied voor jou'.  Het symposium zal plaatsvinden op 19 april van 13.30 tot 17.00 uur in de Malietoren.

De sprekers gaan vanuit verschillende invalshoeken (overheid, industrie, maatschappelijk middenveld) in op actuele ontwikkelingen in regelgeving, beleid en transities die een effect hebben op de chemische industrie, bedrijven en op de maatschappij. De rode draad: wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou, hoe ervaar je ze, en hoe pas je ze toe? De voorzitter van deze editie is Kees Hoppener, managementteam directie Omgevingsveiligheid & Milieurisico’s, IenW.

13.00 uur – Inloop

13.30 uur - Opening
Het minisymposium wordt geopend.

13.35 uur – Presentaties
Safe and Sustainable by Design - Professor van Rooij, Maastricht Universiteit
De herziening van de CLP-verordening - Fen Hiah, VWS
De gedelegeerde handeling gevarenklassen CLP - Andre Muller, RIVM
Impulsprogramma Chemische Stoffen -  Mieke Klooswijk, IenW
We hebben een plan! De Industrie Transitiepaden uitgelegd. - Rosienne Steensma, VNCI

15.00 uur – Pauze

15.30 uur - Vervolg presentaties (zie kader boven)

15.55 uur – Paneldiscussie
Paneldiscussie met de sprekers en de deelnemers van het symposium over gepresenteerde ontwikkelingen en consequenties voor industrie, maatschappelijk middenveld en overheid.
Afsluiting van het minisymposium
Het minisymposium wordt afgesloten.

17.00 uur - Netwerkborrel

Praktische informatie
Aanmelden: u kunt zich aanmelden tot 12 april 2023 via Minisymposiumstoffen@minienw.nl. Geef daarbij graag aan tot welke organisatie je behoort.  Het minisymposium vindt alleen fysiek plaats bij VNO-NCW in de Malietoren. Het adres is Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag. We raden je aan om met de trein naar Den Haag Centraal te reizen. Mocht je met de auto komen, dan kun je deze het makkelijkst parkeren in de Q-park garage Malieveld. Parkeren bij VNO-NCW is niet mogelijk. Het minisymposium is open voor iedereen, maar de bijeenkomst zelf is besloten. Laat je inspireren door het minisymposium, maar laat citeren achterwege.