Wat is nu precies de nieuwe TVL-regeling?

Wat is nu precies de nieuwe TVL-regeling? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Vorige week kondigde het kabinet het tweede noodpakket aan met daarin de nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Deze regeling vervangt de eerdere TOGS-regeling. Wat houdt deze nieuwe regeling precies in?

De TVL-regeling helpt bedrijven met maximaal 250 werknemers bij het betalen van een gedeelte van hun vaste lasten. De hoogte van deze belastingvrije tegemoetkoming hangt af van de omvang van het bedrijf en de hoogte van de omzetderving. Bedrijven kunnen een toegift krijgen tot een maximum van 20.000 euro voor een periode van drie maanden.

Het aanvragen van de TVL kan vanaf medio juni bij de RVO. De regeling loopt van 1 juni tot en met 31 augustus. Ondernemers die eerder al gebruik maakten van de TOGS-regeling kunnen hier ook aanspraak op maken. De sectoren die hiervoor in aanmerking komen staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes. Voor deze regeling is 1 miljard euro gereserveerd.

Er zijn enkele voorwaarden waar een onderneming aan moet voldoen om van de regeling gebruik te maken. Naast de juiste SBI-code mag het bedrijf maximaal 250 werknemers hebben. Ook moet een mkb-onderneming meer dan 30 procent van zijn omzet verloren zijn als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf heeft daarnaast een vestiging in Nederland en is voor 15 maart 2020 ingeschreven in het KVK Handelsregister. Tevens mag het geen overheidsbedrijf zijn en niet failliet zijn of uitstel van betaling hebben aangevraagd bij de rechtbank.

Voldoe je als bedrijf aan deze voorwaarden en wil je graag op de hoogte blijven van de TVL regeling? Bezoek dan de website van het RVO.