Werkloosheid in Nederland op een na laagste van rijke landen

Werkloosheid in Nederland op een na laagste van rijke landen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM zegt dat er de afgelopen week 243.000 positieve coronabesmettingen zijn geconstateerd, een stijging van 21 procent ten opzichte van de week daarvoor. Ondanks dat dit een nieuw record is, neemt het tempo van de stijging wel af. Ook het reproductiegetal daalt.
  • In verhouding tot de beroepsbevolking heeft Nederland het grootste aantal mensen aan het werk, blijkt uit cijfers van de OESO. Met een werkloosheidspercentage van 2,7 procent is alleen in Tsjechië de werkloosheid met 2,2 procent lager.
  • Het gemiddelde Nederlandse huishouden gaat er in 2022 circa 40 euro per maand op achteruit. Dat heeft het NIBUD berekend. De dalingen in koopkracht variëren van -0,5 procent tot -1,9 procent.
  • De cao-lonen in Nederland zijn over geheel vorig jaar met 2,1 procent gestegen, meldt werkgeversorganisatie AWVN. De organisatie verwacht dat de komende maanden de lonen nog harder zullen stijgen als gevolg van de oplopende inflatie.
  • Door de chiptekorten zijn er in Europa voor het tweede jaar op rij minder auto’s verkocht. Vorig jaar werden er 9,7 miljoen auto’s verkocht, 200.000 minder dan 2020 en 3 miljoen minder dan 2019, zo blijkt uit cijfers van ACEA.