Scroll naar beneden voor meer info
Programma PLOT Conferentie
Donderdag 8 oktober 2024
09.30 – 09.55 Welkomstwoord door de voorzitter
10.00 – 10.25 Exposantenpitches
Ontdek de kunst van de elevatorpitch en maak van elke ontmoeting een kans om je verhaal te delen, je netwerk uit te breiden en waardevolle contacten te leggen. De exposanten presenteren zich in 1 minuut.
10.30 – 10.55 Pauze
11.00 – 11.25 Introduction to Space Oasis Delft 2
Space Oasis Delft 2 is a dream team of TU Delft, consisting of students from various disciplines. This year, the purpose of the team is to design a self-sustaining village on Mars, making life compatible with the Martian environment. The team will participate in the space village competition organized by the Jacques Rougerie foundation.
In this presentation we will explain what a dream team is, what the competition we compete in entails and how our project’s general scope tackles that. We’ll also introduce the various departments: architecture, biology, and engineering. Furthermore, we will go into the specifics about how Engineering comes into play in this project.
Zhihao Yang, Space Oasis Delft
11.30 – 11.55 Electric Power Train testing at NLR
Overzicht van de ontwikkelingen bij het NLR met betrekking tot het testen van elektrische ‘power trains’. Aan de hand van enkele voorbeelden van recente projecten op het gebied van elektrische voortstuwingssystemen, wordt een overzicht gegeven van de ontwikkeling van de nieuwe NLR test faciliteit: EPTF (Energy to Propulsion Test Facility).
Guus Vos, NLR
12.00 – 12.55 Lunchpauze
13.00 – 13.25 Veranderende condities tijdens paragliden
Tijdens mijn paraglide-trip naar de Kilimanjaro ben ik diverse omgevingscondities tegengekomen. Destijds maakte ik mij daar niet zo druk om, maar met de kennis van nu heeft dit wel degelijk impact. Gedurende de reis wordt het materiaal blootgesteld aan flink veranderende condities en krachten. Feitelijk vlieg je in rap tempo door de verschillende klimaatcondities naar beneden. En daarbij verwacht je dat het scherm hetzelfde vliegt bij de start als bij de landing. Maar is dat ook zo? Daar ga ik op in tijdens mijn presentatie. Zo zie je maar dat de leek zich totaal niet druk maakt om het resultaat van alle omgevingstesten, maar er ongemerkt dankbaar gebruik van maakt. Iedere dag weer.
Maarten Vogelaar, Weiss Technik
13.30 – 13.55 Safety and Systems Engineering in AeroDelft
AeroDelft is a student team devoted to proving and promoting the use of hydrogen as an alternative to conventional fuels in aviation. As a team, we have improved our way of working over the years and we have learned from mistakes we made. In this presentation, AeroDelft wants to put emphasis on the new lessons which the team has learned regarding safety and systems engineering.
Stan Etman, AeroDelft
14.00 – 14.25 Pauze
14.30 – 14.45 Presentatie Aviodrome
Het museum is gewijd aan de geschiedenis van de luchtvaart en biedt tentoonstellingen, vliegtuigen en interactieve ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden. In het Aviodrome kunnen bezoekers historische vliegtuigen van dichtbij bekijken, waaronder een aantal iconische toestellen, en leren over de ontwikkeling van de luchtvaart door de jaren heen.
14.45 – 16.00 Rondleiding Aviodrome
Tijdens een rondleiding door het museum van zo’n 6.000 m² vliegt u in chronologische volgorde door de fascinerende geschiedenis van de luchtvaart van 1785 tot 2012. De mensheid begaf zich voor het eerst tussen de wolken met een luchtballon. Vogels waren een inspiratiebron om te kunnen vliegen, in de 17e eeuw werden grappige en ongelukkige pogingen gedaan om in de lucht te blijven. De rondleiding leert u heel wat leuke en interessante feitjes over de vlieghistorie. In het museum en op het buitenterrein treft u juweeltjes aan van vliegtoestellen, waaronder de Boeing 747 en Lockheed Constellation, u ziet ze van dichtbij!