Bienfait

Elektronisch wegen en doseren. Het meten van krachten, koppels, verplaatsingen, materiaalspanningen en rekken. Weegcellen, krachtopnemers, industriële elektronica, doseerbesturingen, rekstrookjes en -meters, draaimomentbewaking en -controle, elektronische momentsleutels, koppelmeters, universele meetversterkers en omschakelapparatuur o.a. voor rekstroken, PC-meetkaarten en data acquisitiesystemen. Overdrachten van signalen vanaf draaiende en bewegende delen via telemetrie systemen. Motor testsystemen, voor elektrische -, hydraulische - en pneumatische motoren.

Evenementen

Weeginstrumenten

Wegen, het met behulp van de zwaartekracht meten van massa, is één der oudste meettechnieken. De oude Egyptenaren kenden al weegapparatuur. Maar ook vandaag is, dankzij de elektronica en computertechniek, weegtechniek springlevend.

De VLW (Vereniging Leveranciers van Weeginstrumenten) is opgericht als voortvloeisel uit het overlegplatform wegen dat in de jaren '80, gezamenlijk met het toenmalige IJkwezen, was opgezet.

Bij de VLW zijn leveranciers van weegapparatuur aangesloten. Voor het overleg van de overheid met de leveranciers, zowel fabrikanten als importeurs, is de VLW hèt overlegorgaan.

Lees meer