Boom B.V.

Een wereld creëren waarin ieder laboratorium al haar kostbare tijd aan onderzoek en controle kan besteden, dat is onze missie. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste producten, helpen u met bestellingen en zorgen ervoor dat u op tijd uw spullen ontvangt. U kunt zelfs uw hele laboratoriumlogistiek uitbesteden aan Boom. Onze circa 80 collega’s zorgen er samen voor dat we het eerste aanspreekpunt zijn voor laboratoriumklanten in heel Nederland en België. 

Sinds 1895
Boom is een familiebedrijf, gevestigd in Meppel en bestaat al meer dan 125 jaar. In de afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en zijn nog steeds volop in ontwikkeling. Naast laboratoriumapparatuur, benodigdheden en disposables, leveren wij ook chemicaliën. We hebben eigen productiefaciliteiten waar onder andere eigen merk chemicaliën en klantspecifieke receptuur worden geproduceerd. Ook wanneer u van plan bent een nieuw laboratorium in te richten of uw huidige te renoveren, kunt u bij ons terecht. 

Kennis van zaken
Laboratoriumleverancier met kennis, accurate en snelle levering en een compleet assortiment word je niet zomaar. Dit vraagt niet alleen om voldoende opslagruimte en een groot assortiment, maar ook om de juiste kennis van logistiek en producten. Ons bedrijfspand in Meppel omvat naast vele kantoren, ruim 5000m² aan magazijn, een technisch servicecentrum en zoals eerder genoemd eigen productiefaciliteiten.

Lab Logistics Group (LLG)
Wij zijn een van de grondleggers en de Beneluxpartner van LLG. Deze pan-Europese organisatie is een onderneming bestaande uit 33 onafhankelijke laboratoriumvakhandelaren. Door deze Europese samenwerking kunt u als klant profiteren van een uitgekiend assortiment, een grote voorraad en een continue inzet in de optimalisatie van dienstverlening. LLG is ook een ideale basis voor wanneer u als klant met ons Europa-breed, met hun concerncollega’s, zaken wenst te doen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij alle bedrijfsbeslissingen wordt er gestreefd naar een goede balans tussen welzijn van medewerkers en maatschappij, het benutten van kansen voor een beter milieu en een voldoende bedrijfsrendement (People, Planet, Profit). Wij willen niet alleen voldoen aan de wettelijke verplichtingen, maar hebben duurzaamheid ook verankerd in ons managementsysteem ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015.

Boom B.V. | Nr. 1 laboratoriumleverancier
Boom B.V.  |  Nr. 1 Laboratoriumleverancier

 

Nieuws

Webinar | Leerzame koffiepauze met 3M en Boom: 'Hoe start ik met Environmental Monitoring?'

25/05/2021Uw middagpauze nuttig besteden? 3M en Boom nemen graag samen met u een korte koffiebreak om meer te vertellen over het starten met Environmental Monitoring. In deze webinar ontvangt u...

Lees meer

Boom Laboratoriumleverancier sponsort Meppelse horeca ondernemingen met een tijdelijke overname van sponsorcontracten

17/05/2021Samen voor Meppel. En niet alleen in goede tijden, maar zeker ook in mindere tijden. Met die gedachte in het achterhoofd, heeft directeur Bertjan Boom van Boom B.V. een bijzonder...

Lees meer

Webinar | Leerzame koffiepauze met 3M en Boom over omgevingscontrole in de voedingsindustrie

01/04/2021Uw middagpauze goed besteden? Boom biedt samen met 3M diverse gezamenlijke “koffiemomenten”. Bij ieder koffie uurtje worden leerzame topics besproken die gericht zijn op omgevingscontroles in de voedingsindustrie en alles...

Lees meer

Evenementen

LabSafety

LabSafety komt in 2022 terug met een live event over veiligheid in het lab. Dit evenement heeft een gevarieerd lezingenprogramma, waarbij experts en veiligheidskundigen vanuit diverse vakgebieden aan het woord komen. De aanbieders op het beursplein bieden informatie over een veilige inrichting van het lab, producten en apparatuur die veilig werken bevorderen.

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2022. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer