Cobar Europe BV

Cobar Europe BV is onderdeel van de Balver Zinn Group, een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige soldeerproducten voor de elektronica assemblage industrie zoals: soldeerpasta’s, fluxen in zowel VOC-free, LOW-VOC en VOC technologie, reinigingsmiddelen, soldeerdraad, soldeerstaven en aanverwante producten.

JEAN-151 Soldeerpasta

De JEAN-151 soldeerpasta is al enige jaren op de markt en heeft naast wereldwijde kwalificaties een unieke positie in de markt. De JEAN-151 is beschikbaar in alle standaard legeringen waarbij gebruik wordt gemaakt van hetzelfde flux medium. De pasta is verkrijgbaar in standaard loodvrij legeringen zoals: SAC305, SN100C®, SCA0703 en SCANGe071 maar ook in de legering SN100CV® welke kenmerkend is door een hoge betrouwbaarheid. Zelfs de loodhoudende legeringen SN62 en SN63 maken gebruik van dezelfde JEAN-151 flux technologie.

De JEAN-151 heeft perfecte printing prestaties gecombineerd met een lange stencil levensduur. De hoge kleefkracht zorgt ervoor dat de componenten op hun plaats blijven tijdens het plaatsings proces en verdere verwerking. De soldeerpasta biedt in reflow, reflow N2 en damp fase optimale soldeerprestaties waarbij beading wordt geëlimineerd. De heldere residuen maken inspectie eenvoudig. Door de Rosin basis van de flux welke ROL0 is geclassificeerd volgens de IPC J-STD-004 standaard zijn de residuen indien gewenst, eenvoudig te verwijderen door een reinigingsproces.

VOC flux REGI-007 en water flux REGI-BLUE

REGI-007 is een zeer betrouwbare alcohol flux met een organisch activatiesysteem en toepasbaar in een breed scala aan soldeerprocessen. Deze flux biedt uitstekende wetting properties met heldere, droge en nauwelijks zichtbare residuen. De REGI-007 is ORL0 geclassificeerd volgens de IPC J-STD-004 standaard.

In tijden van klimaatveranderingen en CO2 emissies kiest Cobar voor duurzaamheid. Als antwoord op de vraag in de mark introduceren wij de REGI-BLUE de meest betrouwbare waterflux in de markt! Deze flux laat nauwelijks residuen achter en is geclassificeerd als ORL0. Met de REGI-BLUE zet u in op duurzaamheid en kostenbesparing.

Starcore soldeerdraad

Starcore is de laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van soldeerdraad. Door de speciale vorm van de flux kern wordt het spatten van de flux beperkt tijdens het solderen en de bevochtigingssnelheid verhoogd. De activiteit van het draad blijft behouden omdat het flux percentage gelijk is aan standaard soldeerdraad.

Starcore werkt zeer goed in automatische soldeer processen zoals robotic en laser solderen maar kan ook gebruikt worden voor manueel solderen. Starcore is beschikbaar in de legeringen SN100C® in combinatie met Balver Zinn flux medium 2220NC welke volgens de IPC J-STD-004 standaard is geclassificeerd als REL0.

Balver Zinn heeft een uitgebreid assortiment soldeerdraad in diverse legeringen, flux mediums, diameters en verpakkingen.  

SN100CV® legering

Naast de bekende SN100C® varianten is SN100CV® een kostenbesparende hoogst betrouwbare legering die de SAC305 overklast. De SN100CV® legering is op de langere termijn betrouwbaarder in vergelijking tot SAC305 en is beschikbaar in: soldeerstaven, soldeerdraad en soldeerpasta.

Door de speciale samenstelling van micro legeringen geeft de SN100CV® de laagst mogelijke koper oplossing in combinatie met minimale oxide vorming het geen resulteert in een zeer stabiel soldeerproces bij zowel golf- als selectief solderen. De legering SN100CV® kan worden gebruikt in alle soldeerprocessen zoals wave, selective, reflow, manual, Robotic etc. Andere high reliability legeringen zijn gelimiteerd tot reflow en manual/robotic. Deze diversiteit in combinatie met een lage kostprijs en hoge betrouwbaarheid maakt van de SN100CV® een unieke legering in de markt.

GPC-R-114 reiniger

GPC-R-114 is een reinigingsvloeistof die door veel van onze klanten wordt gebruikt en is speciaal ontwikkeld voor applicaties waar handmatig reinigen van toepassing is. De GPC-R-114 verwijderd op eenvoudige wijze flux residuen en verdampt snel zonder zichtbare residuen achter te laten op de gereinigde oppervlakken.

Wij hopen u te mogen begroeten op onze stand 7F013

Het Cobar support team bestaat uit technische specialisten met tientallen jaren ervaring in alle soorten soldeerapplicaties en helpt u graag uw soldeer proces te optimaliseren. Daarnaast kunnen onze klanten worden ondersteund doormiddel van praktische trainingen en cursussen met als doelstelling proces en kwaliteitsverbeteringen door te voeren. Als 'authorized IPC Training center' kan naast veel proces gerelateerde trainingen een veelvoud aan IPC trainingen worden aangeboden.

De Balver Zinn Groep heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, U.S.A. en een wereldwijd partner netwerk.

 

 

 

 

Naw gegevens

Cobar Europe BV
Aluminiumstraat 2
4823AL Breda
NEDERLAND

Tel: 076-5445566

Mevrouw M. Diepstraten
m.diepstraten@cobar.com
Naar website

Evenementen

Electronics & Applications

Dé vakbeurs voor industriële elektronica in de Benelux

Electronics & Applications is dé beurs voor industriële elektronica in de Benelux. Op deze beurs kunt u de gehele keten ontmoeten, van componenten tot productie en van design services tot vormgeving. Daarmee is E&A de ontmoetingsplek voor engineers, ontwerpers, ontwikkelaars en niet-techneuten die op zoek zijn naar oplossingen. E&A zal niet in fysieke vorm plaatsvinden in 2021.

Lees meer