EMC en RF

Algemeen:
Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). Met onze services zorgen we voor inzicht in kwaliteit, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, efficiëntie en controle. We creëren onafhankelijk vertrouwen in de producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers van onze klanten.

EMC/Kalibratie
Kiwa is marktleider op het gebied van de EMC en hoogfrequent kalibraties. Als één van de weinige laboratoria in Europa is Kiwa in staat om EMC-meetmiddelen van verschillende merken/fabrikanten onder accreditatie (RVA) te kalibreren en/of te testen aan de betreffende EMC-norm. Dit zijn EMC-meetmiddelen zoals veldsterke sensoren, antennes, meetontvangers en ESD-guns.
Kiwa voert metingen, testen en onderzoeken uit in het kader van CE-markering, Automotive en FCC. Gespecialiseerd in EMC, RED en productveiligheidstesten voor huishoudelijke, industriële, automotive, medische, telecom, maritieme, railway, aerospace en militaire apparatuur.

Kiwa is door de overheid een aangewezen instelling (Notified Body) voor de EMC-richtlijn en de regulering medische hulpmiddelen.

Cyber Security
Kiwa is ook een onafhankelijke kennispartner op het gebied van cyber security. Kiwa beoordeelt en certificeert producten, systemen en organisaties op veelal tegen internationaal geaccepteerde standaarden op het gebied van cyber security.

Kiwa focust zich op kwalitatieve cybersecurity dienstverlening met het doel om organisaties weerbaarder te maken tegen cyberincidenten. Een van de focuspunten van de cybersecurity dienstverlening van Kiwa is Operational Technology (OT) security. (OT) security is belangrijk omdat het gaat om de bescherming van kritieke infrastructuur, zoals krachtcentrales, productiebedrijven en vervoerssystemen. Een inbreuk op de OT-beveiliging kan leiden tot significant materieel schade en verstoring van essentiële diensten, met mogelijk gevaar voor de menselijke gezondheid en economische verliezen tot gevolg. Om OT security te waarborgen maakt Kiwa gebruik van bijvoorbeeld de IEC  62443. Andere focusgebieden van Kiwa wat betreft cybersecurity zijn IT en IoT security.
Kiwa is verder ook een echte kennispartner en is aangesloten bij verschillende werkgroepen, brancheorganisaties, commissies e.d. Daarom is Kiwa altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van belangrijke standaarden, wet- en regelgeving en richtlijnen zoals de  RED, CRA, NIS II.

 

Contact

KIWA Nederland Wilmersdorf 50 50 7327 AC Apeldoorn Tel: 088 998 3600 Helene Toonen
Naar de website
en_GBEnglish (UK)