Romex BV

Hoofdvestiging Romex BV in Rhenen.

Romex BV, Rhenen, Nederland.

Al sinds 1969 is ROMEX B.V. gerenommeerd leverancier aan de hightech industrie.

ROMEX is gespecialiseerd in de levering van meer dan 8.000 kwalitatief hoogwaardige producten die gebruikt worden bij de assemblage, productie, installatie, reparatie en het testen van elektronica producten en componenten.

ROMEX levert artikelen van gerenommeerde internationale fabrikanten en zoekt daarbij altijd naar de best mogelijke producten en systemen van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Het assortiment bestaat o.a. uit producten en gereedschappen die worden gebruikt om statische ontlading aan zeer gevoelige micro-elektronica te voorkomen. In vaktermen noemen wij dit fenomeen ESD Electro Static Discharge”.

Daarnaast levert Romex de bekende hoogwaardige soldeerbouten en soldeersystemen van Weller, de Mercedes onder de soldeerstations.

Om na productie de printplaten en elektronica systemen te controleren op hun correcte werking biedt Romex zowel de hardware als de software voor complete in-circuit en/of functionele testoplossingen. Denk hierbij aan testfixtures, testprobes, Mass Interconnect interface systemen en turn key testoplossingen.

Complexe micro-elektronica moet steeds vaker volledig stof en statisch vrij kunnen worden geproduceerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan de assemblage van de machines van ASML of Philips Medical. ROMEX levert complete “Cleanrooms” en alles voor in de Cleanroom, om veilig en stofvrij produceren en assembleren mogelijk te maken.

Met dit ONE STOP SHOPPING model, concurrerende prijzen, snelle levering, technische ondersteuning en een uitstekende reputatie, voldoet Romex aan alle behoeften en hoge eisen die klanten tegenwoordig in de elektronica industrie stellen.

Meer weten over ons bedrijf?  Kijk dan op www.romex.nl.

Nieuws

Testfixtures, een onmisbaar tool bij het testen van elektronica.

18/09/2023Testfixtures, een onmisbaar tool bij het testen van elektronica. 6TL testfixtures zijn inmiddels een begrip voor iedereen die het testen van elektronica serieus neemt. Het betrouwbaar contacteren van de DUT (Device...

Lees meer

Nieuwe soldeerrobot bij Romex op de E&A 23

18/09/2023REECO RE-2100 soldeerrobot De REECO-soldeerrobot maakt de automatisering van de assemblage van through-hole componenten op printplaten mogelijk. In vergelijking met alternatieve oplossingen heeft de robot een laag stroomverbruik en vereist...

Lees meer

Romex is ook dit jaar weer sponsor van "de beste soldeerder van de Benelux"

15/05/2023Tijdens de E&A 2023 is Romex ook dit jaar weer een van de sponsoren, wil je kans maken op een Weller soldeerstation meld je dan aan als deelnemen.

Lees meer

Romex op het D&E event.

16/03/2023Wat kunt u verwachten bij Romex. Romex levert een bijdrage met een interessante presentatie over het belang van een goed doordacht PCBA ontwerp om zo een efficiënt productie en test...

Lees meer

Evenementen

EMC-ESD Vereniging

De Nederlandse EMC-ESD Vereniging is een vereniging van ongeveer 150 professionals op het gebied van EMC en/of ESD. De vereniging kent een breed scala aan leden die gemeenschappelijk hebben dat zij zich binnen hun bedrijf, instelling of organisatie op professionele wijze met het vakgebied bezighouden. Dat kan zijn als expert, of intermediair van informatie, dan wel als leverancier of gebruiker van informatie, diensten of producten en materialen.

Lees meer

Design Automation & Embedded Systems Event

Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event nemen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten.
In het lezingenprogramma en op de kennismarkt wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s.

Lees meer

Electronics & Applications

Dé vakbeurs voor industriële elektronica in de Benelux

Electronics & Applications is dé beurs voor industriële elektronica in de Benelux. Op deze beurs kunt u de gehele keten ontmoeten, van componenten tot productie en van design services tot vormgeving. Daarmee is E&A de ontmoetingsplek voor engineers, ontwerpers, ontwikkelaars en niet-techneuten die op zoek zijn naar oplossingen. E&A zal niet in fysieke vorm plaatsvinden in 2021.

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Industry, Technology & Science bestaat uit 3 unieke werelden: World of Industry, World of Laboratory en World of Electronics. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer