Aanvragen geopend voor tegemoetkoming derde NOW-regeling

Aanvragen geopend voor tegemoetkoming derde NOW-regeling Door: FHI federatie van technologiebranches

Ondernemers kunnen vanaf 16 november een aanvraag indienen voor de derde NOW-regeling. Hiermee kunnen zij een groot deel van de loonkosten vergoed te krijgen. De regeling geldt met terugwerkende kracht voor de periode van 1 oktober tot 1 januari.

Deze derde tranche van de NOW-regeling valt onder de recente coronamaatregelen die het kabinet heeft getroffen om de ergste klappen van de coronacrisis op te vangen. Hierover – en andere regelingen - hebben we eerder op de website geschreven.

Deze derde aanvraagperiode verloopt wederom via de site van het UWV. De aanvraag kan worden ingediend van maandag 16 november tot en met zondag 13 december 2020. Voor het doen van de aanvraag heeft u onder andere een loonheffingennummer nodig, alsmede het verwachte percentage omzetverlies in die periode en gegevens over de drie maanden waarover u minstens 20 procent omzetverlies verwacht.

Voor verdere vragen en formulieren, kunt u de website van het UWV bekijken. FHI houdt u via het coronadossier op de hoogte van verdere overheidsregelingen of aanpassingen.