Achterstallig onderhoud door Coronapandemie

Achterstallig onderhoud door Coronapandemie Door: Batterij Import Nederland BV

Het Covid-19 virus leidt tot veel achterstallig onderhoud. De noodzaak tot het onderhouden van een noodverlichtingsinstallatie is zowel in het Bouwbesluit, de Bouwverordening als in de Arbo-wet opgenomen. Noodverlichting is een veiligheidsinstallatie en kent een periodieke onderhoudsplicht. Dit houdt in dat minstens één keer per jaar een noodverlichting systeem moet worden geïnspecteerd door een erkend bedrijf.

Achterstallig onderhoud

De Coronapandemie hakt er goed in bij veel ondernemers. De verplichte sluiting zorgt voor een flinke daling in hun omzet en doorlopende vaste kosten zorgen er voor dat veel noodzakelijk onderhoud wordt uitgesteld.  Door de uitbraak van het coronavirus was onderhoud ter plaatse lange tijd niet mogelijk. Waaronder ook het onderhoud van noodverlichting installaties. Bij geen of achterstallig onderhoud kan het proces van veroudering zeer snel gaan. Dit kan uiteindelijk leiden tot het uitvallen van de installaties en zorgen voor onnodige kosten en onveilig situaties.

Toch is deze moeilijke periode hét juiste moment om achterstallig onderhoud aan te pakken. Lees het complete verhaal hier