Saft opent nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers (Frankrijk)

Saft opent nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers (Frankrijk) Door: Batterij Import Nederland BV

Oktober 2020 | Saft Batteries heeft afgelopen week zijn nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers met een ceremonie geopend. Met deze nieuwe fabriek verdubbelt de productiecapaciteit van elektrolyt, het belangrijkste onderdeel van Saft lithiumcellen. Deze investering van € 9 miljoen werd gedreven door de groeiende vraag naar Saft lithiumcellen voor slimme meters en Internet of Things (IoT) -toepassingen.

Het elektrolyt dat door Saft Batteries wordt geproduceerd, is een unieke onderscheidende factor die bepalend is voor de prestaties, betrouwbaarheid en lange levensduur van de primaire lithiumcellen. Momenteel produceert de fabriek ongeveer 500 ton elektrolyt per jaar. De nieuwe fabriek van 1.900 vierkante meter verdubbelt de jaarlijkse productiecapaciteit tot 1.000 ton. De start van de productie staat gepland voor begin 2021. Deze extra productiecapaciteit zal Saft Batteries in staat stellen om haar flexibiliteit te vergroten om zich aan te passen aan de sterke vraag van de Internet of Things-sector.

Saft Batteries is wereldleider op het gebied van onderzoek, ontwerp en productie van batterijen voor elektronica, metering, IoT, ruimtevaart- en defensiemarkten.