Hoe IoT (Internet of Things) ons kan helpen onze ecologische problemen op te lossen!

Hoe IoT (Internet of Things) ons kan helpen onze ecologische problemen op te lossen! Door: Batterij Import Nederland BV

Het beschermen van bedreigde dieren in het wild en hun natuurlijke omgeving is van cruciaal belang om het voortbestaan van deze soorten te garanderen. Onder extreme weersomstandigheden en op zwaar terrein, vaak stoffig, modderig of bedekt met een dicht bladerdek van het regenwoud spelen de batterijen van Saft batteries een belangrijke rol in biodiversity.

In de meest geïsoleerde gebieden van de wereld behoren slimme camera’s, akoestische sensoren en thermische beeldvormingstechnologieën tot de vele IoT (Internet of Things) oplossingen om situaties te signaleren waarin dieren worden bedreigd. In Zuid Afrika heeft het bedrijf Africa Wildlife Tracking Saft -aangedreven op maat gemaakte trackingapparaten ontworpen om dieren zoals neushoorns en olifanten te beschermen.

De speciale kragen, oor-tags en hoornimplantaten worden gebruikt met Saft LS batterijen en zijn gekoppeld d.m.v. RF, GPRS of satellietnetwerken. Zelfs wanneer de zon hoog aan de hemel staat, kunnen natuurwachters en natuurbeschermers op elk moment inzichten krijgen over het gedrag van de dieren. Zo voorkomen ze bijvoorbeeld stroperij met sabotagedetectie en geofence alerts (het verlaten van een vooraf vastgelegd gebied).

Lees meer over hoe IoT objecten worden gebruikt om ook andere kwetsbare ecosystemen te beschermen op Saft Batteries.com (ENG) 

Heeft u vragen over hoe wij u  verder kunnen helpen met batterijen voor IoT oplossingen neem dan contact met ons op