Actuele RF uitdagingen voor ontwerpers

Actuele RF uitdagingen voor ontwerpers Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Twee sprekers in het programma haken in op actuele uitdagingen voor ontwerpers. Lex van Huuksloot van Telerex Nederland stelt dat de toekomst van ontwerpers multifunctioneel is.

Hedendaagse geavanceerde technologie kenmerkt zich door een zeer snelle en omvangrijke gegevensoverdracht. De data-overdrachtscapaciteiten vormen een grote uitdaging. Jim Creed van Hi-Tech RF & Microwave solutions gaat in op de microgolf ontwerp uitdagingen in quantum computing. De eerste spreker legt focus op EMI en hitte. De tweede spreker benadrukt de microgolf engineering.

Jim Creed stelt dat Qubit informatie controle en uitlezing een microgolf engineering taak is. In zijn lezing zal hij een deel van de precisie microgolf instrumentatie bespreken. Daarbij wordt nadruk gelegd op verschillende qubit technologieën. Ontwerpmethodologieën voor de microgolfcircuits en bijbehorende signaalverwerking worden samen gepresenteerd met de moderne simulatie- en analyseprocedures om ontwerpdoelen voor tijdige implementatie en integratie te optimaliseren en te bereiken.

Lex van Huuksloot geeft aan dat de elektronica voor de grote data-overdrachtscapaciteiten een aanzienlijke hoeveelheid elektromagnetische signaalinterferentie genereert. Maar EMI is slechts de helft van het probleem. Meer onderdelen in deze elektronica maken ze krachtiger, maar ook heter. Aangezien consumenten niets minder accepteren dan een slank, lichtgewicht stuk elektronica - staan ontwerpers voor een dilemma: hoe kunnen ze EMI effectief beperken en warmte overdragen in steeds krappere ruimtes?

Om zowel een elegant ontwerp als hoge prestaties te garanderen, moeten ontwerpers multifunctioneel gaan denken. Multifunctionele oplossingen zijn enkelvoudige of samengestelde componenten die het werk van meerdere onderdelen doen. Een multifunctionele oplossing kan tegelijkertijd dienen als microgolfabsorber en als thermisch interfacemateriaal. In de presentatie geeft de spreker enkele sleutels voor ontwerpers om multifunctionele oplossingen te vinden bij de voor hun veranderende uitdagingen.

Meld u hier aan voor een bezoek aan het RF Technology event 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.