PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. is een Nederlandse onderneming, onderdeel van de wereldwijd actieve organisatie ETC Inc. Wij leveren een uitgebreide collectie krachtopnemers, instrumenten en besturingen, ontworpen voor het nauwkeurig en met hoge snelheid wegen en doseren. Onze instrumenten combineren een hoge snelheid met een hoog oplossend vermogen. Hierdoor wordt een vroegere tegenstrijdigheid uitgeschakeld. Ondanks hoge productiesnelheden blijft een hoge nauwkeurigheid gehandhaafd. Verder verzorgen wij accessoires zoals platforms, montagetoebehoren, versterkers, aanwijsinstrumenten en software.

Steeds toenemende materiaalkosten, de onverminderd strengere milieueisen, de daardoor noodzakelijke kwaliteitsborging met tracking en tracing, dwingen de procesindustrie aandacht aan constante kwaliteit te besteden. De fundamenteel betrouwbaarste meetmethode om aan het voorgaande te voldoen is wegen, ongeacht of het product vloeibaar, vast, poeder dan wel granulaat, of gasvormig is.

WAAROM WEGEN?

Het gewicht is een chemisch juist gegeven. Ieder molecuul heeft immers zijn eigen gewicht. Dus wanneer u weegt, telt u als het ware moleculen. Het maakt niet uit of u een mengsel bereidt, verpakkingen vult of vanuit bulk stortgoed verlaadt, het gewicht is de waarheid. Daarmee sluit u een aantal factoren uit, zoals:

 1. temperatuurinvloeden (uitzetting respectievelijk inkrimping).
 2. samendrukbaarheid.
 3. wisselend stortgewicht.
 4. luchtinslag.

 

WAAROM WEGEN/METEN MET HOGE SNELHEID EN HOOG OPLOSSEND VERMOGEN?

 1. meer mogelijkheden om ongewenste dynamische effecten te onderdrukken.
 2. betere bepaling van het afslagpunt.
 3. nauwkeuriger vaststelling van het breekpunt.

WAARDOOR

 1. het gewicht/de belasting beter wordt vastgesteld.
 2. nauwkeuriger wordt gedoseerd/gevuld.

BIJ

 1. wegen van bewegende goederen, zoals bandwegers, controlewegers en rijdende wegers.
 2. snelle vulmachines en doseerinstallaties.
 3. apparatuur voor destructieve krachtmeting.

Ook kunnen wij volgens klantenspecificaties onderdelen of combinaties van onderdelen verzorgen voor enkelmalige toepassingen of voor de integratie in machines of apparaten.

Nieuws

PENKO lanceert het meerkanaals Omega weegconcept, Smart Industry wordt werkelijkheid.

27/01/2021De toekomst voorspellen blijft koffiedik kijken. Toch valt er soms iets te ontdekken. Want waar gaat het met Smart Industry om? Onderlinge connectiviteit, of te wel meerdere meet-/regelinstrumenten die, dankzij...

Lees meer

AFAK en PENKO ontwikkelden een KRAANHAAKWEGER met ingebouwde dynamische compensatie.

08/05/2019Onder alle omstandigheden weten wat er aan de haak hangt, ongeacht bewegingen en waar dan ook, dit instrument zorgt daarvoor. Ingebouwd is namelijk een geoctrooieerd compensatiesysteem dat niet alleen versnellingen...

Lees meer

Een intelligente verbindingsdoos voor industriële weegsystemen.

08/05/2019Storingen zijn een bron van ergernis, veroorzaken bedrijfsstilstand of hinderen uw proces en kosten daardoor geld. Dus is snel verhelpen een must. De nieuwe PENKO kabelverbindingsdoos type SJB190 maakt dit...

Lees meer

Evenementen

Weeginstrumenten

Wegen, het met behulp van de zwaartekracht meten van massa, is één der oudste meettechnieken. De oude Egyptenaren kenden al weegapparatuur. Maar ook vandaag is, dankzij de elektronica en computertechniek, weegtechniek springlevend.

De VLW (Vereniging Leveranciers van Weeginstrumenten) is opgericht als voortvloeisel uit het overlegplatform wegen dat in de jaren '80, gezamenlijk met het toenmalige IJkwezen, was opgezet.

Bij de VLW zijn leveranciers van weegapparatuur aangesloten. Voor het overleg van de overheid met de leveranciers, zowel fabrikanten als importeurs, is de VLW hèt overlegorgaan.

Lees meer