Behoefte aan fysieke editie E&A 2021 groot bij bezoekers

Behoefte aan fysieke editie E&A 2021 groot bij bezoekers Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Bezoekersenquête: behoefte aan fysieke editie Electronics & Applications 2021 groot

In de Jaarbeurs vindt van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september Electronics & Applications 2021 plaats. Deze vakbeurs behandelt de totale elektronicaketen: het hele scala van print tot product is aanwezig. Uit een recent gehouden enquête blijkt dat de bezoekers van E&A behoefte hebben aan een vakbeurs waar kennisdeling en gelegenheid tot netwerken centraal staan. Electronics & Applications 2021 speelt op deze wens in en brengt vakgenoten samen in een programma dat zowel online als offline te volgen is.

De enquête is uitgestuurd naar oud-bezoekers van E&A 2017 en E&A 2019. Op de vraag of men eind september een vakbeurs zou bezoeken als de coronamaatregelen het toelaten, antwoorde circa tachtig procent van de respondenten met ‘ja’. Een enkeling zou een beursbezoek niet overwegen, terwijl circa achttien procent een bezoek overweegt wanneer alle coronamaatregelen zijn opgeheven.

Het merendeel van de ondervraagden heeft zin in een bezoek aan dit event. Zo geeft ongeveer zeventig procent aan dat zij bereid is om een coronasneltest af te nemen als hen dat toegang tot de beurs geeft. Op de vraag wanneer men een vakbeurs zou bezoeken, gaf bijna zestig procent van de respondenten aan dat zeker te doen als de huidige coronamaatregelen zijn ingetrokken. Een klein gedeelte van de respondenten gaf aan meer interesse te hebben in online bijeenkomsten.

Persoonlijk contact
Het aantal ondervraagden dat aangeeft meer interesse te hebben in enkel een online conferentieprogramma in plaats van een fysiek beursbezoek is in verhouding klein. Ongeveer drie procent prefereert deze opzet. Circa tachtig procent kiest liever voor een fysiek event met seminars, omdat zij behoefte heeft aan persoonlijk contact. Zo’n twintig procent vindt een hybride event een mooie oplossing. Deze combinatie van een fysiek event en een seminarprogramma dat ook online te volgen is, is de opzet waarvoor de organisatie van Electronics & Applications 2021 heeft gekozen.

De voornaamste reden voor een beursbezoek is voor circa 88 procent van de ondervraagden het opdoen van kennis op het vlak van technologische ontwikkelingen. Ook vindt een bijna even groot aantal respondenten informatieverschaffing een goed motief om de Jaarbeurs aan te doen. Netwerken is voor de helft van de ondervraagden een goede reden om het event te bezoeken. Een bezoek aan de beurs is voor bezoekers geslaagd als er innovaties te zien zijn, er goede netwerkgelegenheden zijn en er veel ruimte voor informatieverschaffing is.