Column: Test & Measurement voor elektronica

Column: Test & Measurement voor elektronica Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Bij het ontwerp en de productie van elektronica, maar ook voor componenten, het warmtebeeld van een PCB en de elektromagnetische compatibiliteit, wordt Test & Measurement apparatuur ingezet. Het doel is dat de apparatuur feilloos werkt. Dat lijkt vanzelfsprekend maar het vraagt om deskundigheid. Met alle high-tech ontwikkelingen in de wereld worden er strengere eisen gesteld aan apparatuur en dus is er behoefte aan deskundigheid voor de toekomstige uitdagingen in de Test & Measurement.

Steven Van Hout van VDL TBP Electronics koppelt de beste teststrategie aan een vroege betrokkenheid bij het ontwerp van een nieuw product, zodat er op het juiste moment gewerkt kan worden aan de uitvoerbaarheid van testen, productie en logistiek. Dit is cruciaal voor de levensvatbaarheid van een product, waarbij de professionals tien jaar vooruitdenken.

In de conversie en opslag van herbruikbare energie moeten hoge spanningen en stromen worden gecontroleerd. Binnen die ontwikkelingen zijn verbeterde componenten nodig en die vragen om nieuwe kwalificatietesten en meetopstellingen. Kees Revenberg van Eurofins/MASER gaat hier dieper op in.

Met voldoende kennis van thermische velden kunnen fabricagefouten vroeg in het ontwerpproces worden ontdekt. Dat warmtebeeld kan ook effectief zijn tijdens serie- of prototypeproductie. Om de voorbeelden van de sprekers af te ronden nog een ontwikkeling. Ook door nieuwe toepassingen met LED verlichting is er behoefte aan goede EMC testen, om eventuele storende effecten op andere apparatuur te voorkomen.

Door de kennisoverdracht in dit seminar kunnen professionals in het ontwerp en de productie van industriële elektronica de Test & Measurement uitdagingen aangaan.