Compacte voeding met vermogens-, signaal- en gegevenscomponenten

Compacte voeding met vermogens-, signaal- en gegevenscomponenten Door: HARTING

Machinebouwers, automatiserings- en robotfabrikanten hebben compacte, ruimtebesparende interfaces nodig voor hun modulaire en uiterst precieze ontwerpen. HARTING heeft de Han® Q Hybrid ontwikkeld voor het aansluiten van motoren, actuatoren en sensoren in het middenvermogensbereik - en zal deze nieuwe ontwikkeling op SPS 2022 aan het vakpubliek presenteren. De geminiaturiseerde interface maakt een veilige en storingsvrije voeding van componenten met stroom, data en signalen mogelijk. Toepassingsgebieden zijn onder meer machinebouw, automatisering en robotica, maar ook transport- en energie-infrastructuur. 

De Han® Q Hybrid is compatibel met alle Han® 3 A behuizingen - een zeer compacte en veelzijdige standaard. De combinatie van Han Q Hybrid en Han® 3 A inclusief U-clip neemt minder ruimte in beslag dan vergelijkbare ronde connectoren en biedt tegelijkertijd een hoge mechanische bescherming. Gebruikers hebben de keuze tussen kunststof en metalen behuizingen - en ze kunnen bijvoorbeeld ook terugvallen op speciale behuizingen voor buitengebruik (hogedrukspoorweg) of EMC-beschermde overdracht.

Bovendien biedt de Han® Q Hybrid coderingsmogelijkheden. De codeerstift en -bus kunnen vier verschillende codeerposities (A, B, C, D) in de voor de datamodules voorziene openingen van het isolatiehuis innemen. Gezien de spannings- en vermogensgrenzen van de Han E® en D® contacten is de Q Hybrid optimaal geschikt voor het aansluiten van motoren, actuatoren en sensoren. De signaalcontacten zijn beschikbaar voor aanvullende functies zoals temperatuurmeting of remcontrole.

"Toepassingen zijn te vinden in alle industriële markten, van automatisering, robotica en machinebouw tot infrastructuurmarkten zoals energie en transport. De Han® Q Hybrid is bijzonder interessant voor toepassingen zoals collaboratieve robots, aandrijvingen of alle kleine machines en systemen waar de ruimte beperkt is voor de combinatie van stroom, data en signalen." Cat 5 Ethernet kan worden overgedragen via het data-element met vier D-Sub contacten en geïntegreerde afscherming. 

De Han® Q Hybrid is bijvoorbeeld ideaal voor het aansluiten van motoren, actuatoren of sensoren in het gemiddelde vermogensbereik.
De Han® Q Hybrid is bijvoorbeeld ideaal voor het aansluiten van motoren, actuatoren of sensoren in het gemiddelde vermogensbereik.