Datacenters van de toekomst

Datacenters van de toekomst Door: Forehand Network components & Devices

De wereld van techniek verandert in een razend tempo. Eén ding staat vast: gebouwen worden steeds slimmer en zijn meer en meer in staat om volledig autonoom te functioneren én te reageren op de specifieke behoeften van de gebruikers. Op de dag van vandaag wordt het voor datacenters daarom nóg belangrijker om toekomstgericht te werk te gaan.

Forehand
Datacenters zijn er in veel verschillende vormen en toepassingen, afhankelijk van de gebruikersbehoefte. Keuzes over housing, power, koeling, beveiliging en connectiviteit moeten dan ook worden geformuleerd voordat de omgeving wordt gebouwd. Rekening houdend met een groeipad van de installatie en een vervangingstraject na een gebruiksduur van de apparatuur. Als het datacenter eenmaal operationeel is, is het noodzakelijk dat deze een uptime-garantie kan afgeven aan de gebruikers van het DC waarbij uitval praktisch tot “0” is gereduceerd. Veel parameters die meegenomen worden in de besluitvorming zijn vastgelegd in de diverse relevante standaarden en zijn de basis voor een constructief design.

Adviesrol
Forehand adviseert bij de keuze van de inrichting door al deze facetten mee te nemen bij het bepalen van het aantal en type racks en vooral de installatiewijze en keuze van de infrastructuur. Afhankelijk van het gebruik worden de verschillende installatiemogelijkheden besproken waarbij budget en toekomstvastheid onderdeel zijn van het advies. Een toekomstige keuze voor 400Gbp/s mag immers niet worden geremd door een beperking in uw netwerk-topologie.

IT Infra
Samenwerking met onze kwalitatief hoogwaardige fabrikanten speelt hierin een sleutelrol. Door de intensieve samenwerking met onze fabrikanten kunnen wij altijd de beste oplossing bieden. Op de IT Infra beurs op dinsdag 12 november zijn veel van onze fabrikanten aanwezig. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We zien je graag op onze stand!