wire-as-a-service: bedrukken van draad, op maat 🚀

Wie op zoek is naar draadconfectie is bij ons aan het juiste adres, van pur-sang paneelbouwers tot machinebouwers en alles daartussenin. Van 1 draad tot 10.000 draden per order. Bespaar gemakkelijk 30 to 50% op je totale paneelbouw tijd.

Op basis van een Excel bestand of ECAD virtual twin export (Eplan Pro Panel, SEE Electrical 3D panel +, Zuken E3, …) kan je middels onze gratis POSSS software jouw draden:

  • geautomatiseerd bundelen
  • productie fouten detecteren
  • bedrukking bepalen
  • diverse extra label systemen bepalen
  • offerte aanvragen
  • bestellingen plaatsen

Van import tot bestelde draadset in minder dan 120s. Snel en efficiënt, zowel in het voortraject als in de uitvoering. Geleverd binnen 4 à 10 werkdagen 🏎️

waarom zou je bedrukte draad inkopen en waarom doe je het nog niet? 🤔

Heb je ooit al eens écht nagemeten hoeveel draden de gemiddelde geschoolde monteur legt per uur? Neen? Raar.
Dit proces neemt meer dan 50% van de bouwtijd van een paneel in beslag, da’s dus best doorslaggevend voor je eindresultaat.

Uit diverse metingen bij klanten weten we dat een geschoolde monteur gemiddeld tussen de 10 en 20 draden per uur legt, in extremis tot 25 draden. 
Met draadconfectie ga je voor een minimum van 50 draden per uur en een maximum van 120 draden per uur. In het slechtste geval doe je het dus “maar” dubbel zo snel, en dit met personeel dat niet technisch onderricht hoeft te zijn. Of vond jij nog makkelijk monteurs aan een betaalbaar tarief?

Letterlijk iedereen kan aan de slag met draadconfectie, gewoon aflezen van de draad waar je hem moet aansluiten, meer straightforward kan het niet. Doorloopsnelheid omlaag, kwalificatie drempel voor personeel omlaag en kwaliteit omhoog.

Dus werkelijk: waarom doe je dit nog niet?
Je koopt in wat je nodig hebt, je hebt minder gedoe met personeel & productie pieken/dalen en je stock kan omlaag.

hoe we jou ontzorgen? 😎

Met een uitgekristalliseerd productieproces, aangestuurd met eigen ontwikkelde POSSS software en vooral dagelijks op zoek naar die kleine proceswijziging die net weer een seconde productietijd kan besparen.
Dit maakt dat we voor elke one-off rendabel kunnen produceren. Maak dus niet de denkfout dat je serie of volume nodig hebt, wel integendeel.

Een serie productie van panelen is zonder doorgedreven draadconfectie relatief makkelijk rendabel te maken, met elke batch of serienummer kan je het net weer wat efficiënter doen op basis van de vorige ervaring.
Om een one-off paneel efficiënt te bouwen heb je maar 1 kans, het moet dus ineens spot-on zijn, en dat kan, met draadconfectie!

De draden produceren we voor jou op onze Komax Zeta 630, Zeta 640 of Kappa 340 waarmee we van 0,22mm² tot 70mm² kunnen knippen, strippen, bedrukken en contacten volautomatisch aankrimpen, aangevuld met een arsenaal aan semi-automatische toestellen.
Hierdoor zijn we een partner met een bedrijfszeker en kwalitatief productieproces waarop je kan vertrouwen.

Met meer dan 300 referenties draad permanent op voorraad verdeeld over PVC, halogeenvrij, automotive en UL draden, leveren we steeds uit voorraad, goed voor 500 à 600km stock.
In de afwerkingen zijn meer dan 500 contacten mogelijk, van ultrasoon verdichten tot Molex contacten, of gewoon adereindhulzen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk profiel
en_GBEnglish (UK)