Wenli Shi, PhD aan de Technische Universiteit Delft, geeft een plenaire presentatie over draadloze vermogensoverdracht. ‘Wireless Power Transfer’ (WPT) is het proces van vermogensoverdracht van het ene circuit naar het andere zonder dat deze verbonden zijn door een door de de mens gemaakt geleidend element.

In de presentatie van Wenli Shi worden de internationale WPT-standaarden met betrekking tot EMC-storingen samengevat. Daarnaast presenteert hij de relevante experimentele en gesimuleerde resultaten van de DCE&S (DC Systems, Energy Conversion & Storage) groep van de TU Delft op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid van WPT.

WPT is één van de belangrijkste technologische drijfveren voor het op nog grotere schaal elektrificeren van transport. Internationale standaarden voorgesteld door verschillende organisaties brengen deze technologie dichter bij echte elektrische voertuigen.

Wil je deze lezing bijwonen? Registreer je dan kosteloos voor een bezoek aan het EMC-ESD event 2023.

Gerelateerde bedrijven

Thermo Fisher Scientific
Thermo Fisher Scientific Inc. is the world leader in serving science, with revenues of more than $20 billion and approximately 65,000 employees globally. Our mission is to enable our customers…
FHI federatie voor technologiebranches
FHI heeft als missie het collectief te zijn van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering en laboratorium technologie. Het collectief…
en_GBEnglish (UK)