Eerste lunchsessie een groot succes!

Eerste lunchsessie een groot succes! Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op donderdag 25 maart van 13.00 – 14.00 uur gaven Gert Rietveld en Helko van den Brom van VSL een webinar over ‘de effecten van EMC interferentie op statische elektriciteitsmeters’. Ruim 30 leden van de vereniging volgden aandachtig deze sessie en konden aan het einde van de sessie nog vragen stellen. Voor de leden die niet aanwezig konden zijn is de replay op aanvraag beschikbaar.

Er wordt door VSL uitvoerig onderzoek gedaan naar de invloed van EMC interferentie op elektriciteitsmeters. Dit gebeurd zowel bij VSL als in nauwe samenwerking met Universiteit Twente. Dit naar aanleiding van een aantal specifieke gevallen en omstandigheden, zowel in het veld als in het laboratorium, waarin afwijkingen in de meteraanwijzingen tot wel 2000% zijn gevonden.

Heeft de lunchsessie of dit artikel uw interesse gewekt?
Meldt u dan hier aan voor een uitgebreide webinar over ‘MeterEMI, Issue and resolution of problems with static electricity meters caused by conducted interference’. Deze wordt gehouden op 21 april om 10 uur met bijdragen van o.a. VSL en Universiteit Twente.