EKD sleepkettingen op stand HELUKABEL

EKD sleepkettingen op stand HELUKABEL Door: Helukabel B.V.

De HELUKABEL Groep heeft onlangs een nieuw lid te mogen verwelkomen: begin 2022 namen we ekd gelenkrohr GmbH over. Het bedrijf, gevestigd in Erkrath bij Düsseldorf, gaat als dochteronderneming van HELUKABEL opereren onder de naam EKD Systems en maakt nu deel uit van ons internationale netwerk van 60 vestigingen in 37 landen.

EKD, opgericht in 1970 door Ernst Klein, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van op maat gemaakte kabelrupsen van staal, RVS en kunststof. Het bedrijf richt zich op toepassingsspecifieke systeemoplossingen op basis van klantwensen, in kleine tot middelgrote hoeveelheden. Hiervoor beschikt het bedrijf over meerdere bewerkingscentra, een eigen matrijzen- en matrijzenmakerij en een volautomatische kunststof spuitgietafdeling. "We zijn erg blij dat we een opvolgingsplan hebben bereikt met HELUKABEL, dat de banen van ons team voor de lange termijn zal veiligstellen", leggen de vorige eigenaren Ansgar en Holger Klein uit.

Voor ons is de overname een belangrijke stap om een ​​leverancier van systemen en oplossingen te worden. HELUKABEL is momenteel het enige bedrijf ter wereld dat zowel kabels en draden als kabelrupsen produceert. Ons doel is om klanten niet alleen losse componenten te leveren, maar ook complete, voorgemonteerde en gebruiksklare assemblages. Hierdoor hebben de eindgebruikers minder werk te doen en kunnen zij bij één aanspreekpunt terecht voor al hun vragen op het gebied van aansluittechniek.

Op maat gemaakte producten zijn altijd een specialiteit geweest bij HELUKABEL. EKD Systems is een ideaal nieuw lid om ons portfolio op dit gebied te laten groeien. Meer weten? Bezoek dan www.ekd-systems.de om kennis te maken met onze nieuwe dochteronderneming!

Bekijk de stalen en kunstoffen kabelrupsystemen op de stand van HELUKABEL in hal 11 Motion & Drives, standnummer B.006!