Elektronicabedrijven bundelen krachten voor gadgetproject

Elektronicabedrijven bundelen krachten voor gadgetproject Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Circa twintig exposanten bundelen ook in deze turbulente periode hun krachten om 1.500 gadgets te produceren voor bezoekers van de World of Electronics. Vorige week kreeg dit project een officiële ’go’, wat laat zien dat het met de samenwerking in de elektronicaketen wel goed zit.

De gadget voor deze editie is de ‘WoTS parrot’. De WoTS parrot is een ‘voice recording device’ in de vorm van een papegaai met een ingebouwde microfoon die een regel tekst opneemt van ongeveer 10 seconden. De ingebouwde microcontroller vervormt deze met behulp van een aantal leuke special effects en speelt de ingesproken tekst af door de ingebouwde luidspreker.

Op de beursvloer verzamelt de bezoeker door het volgen van een vijftal stappen de WoTS Parrot. De special effects worden bijvoorbeeld 'live' ge-unlocked door middel van NFC (Near-field communication).

De ontwikkelaar van dit project is Dekimo uit Leuven. Nu de definitieve BOM gemaakt is, start de volgende fase van het project: het maken van een development board, de definitieve lay-out van de PCB, het design van de papegaai en het eerste prototype. Voor het ontwerp van de printplaat is Dekimo regelmatig in contact met de leverancier van de printplaten: Eurocircuits. Het gadget wordt uiteindelijk geproduceerd door A1 Electronics.

In de volgende nieuwsartikelen over de gadget wordt stilgestaan bij de componentensponsoren, de testsponsoren, de producent van de gadget en natuurlijk volgen updates over de huidige stand van zaken.

De functionaliteiten in combinatie met het trendy design in de vorm van een papegaai creëren de ideale gadget voor jong en oud. U kunt het beursgadget bemachtigen door u te registreren voor de World of Electronics en u specifiek voor dit project aan te melden.