Energie-efficiëntie met ABB Ability™

Energie-efficiëntie met ABB Ability™ Door: ABB b.v.

Het is duidelijk dat digitalisering veel kansen biedt op betere prestaties en gebruiksgemak van zowel nieuwe als bestaande installaties. Digitale oplossingen zorgen voor inzicht, aansturing en controle op elke plaats en op elk gewenst moment. Met de komst van ‘smart’ producten zijn bijna alle systemen overal en altijd te volgen, sturen, optimaliseren en bedienen. In deze intelligente digitalisering loopt ABB voorop. Met oplossingen en knowhow waarmee klanten profiteren van de voordelen. Met data die niet alleen inzichtelijk worden gemaakt maar waarmee ook slimme acties mogelijk zijn. Het kloppend hart hierachter is ABB Ability™ – het cloudgerichte platform voor meer efficiëntie, de hoogste betrouwbaarheid en maximale flexibiliteit.

Digitalisering vormt een link naar een schat aan informatie. Door data op een slimme manier te gebruiken, biedt het veel kansen voor energie-efficiëntie en aanvullende mogelijkheden. Connectiviteit optimaliseert de inzet van gedecentraliseerde energiebronnen en verhoogt de prestatie van de installatie. Daarbij kunnen deze data ook gebruikt worden om te besparen op operationele kosten, bijvoorbeeld door het voorspellen van onderhoud.

Schaalbaar voor elke behoefte
ABB-meetsystemen kunnen worden verbonden met het gebouwbeheersysteem. Metingen kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd en gebruikt worden voor een lange-termijn-efficiëntie. Uitgebreide, duidelijk inzichtelijke meetgegevens en analyses zorgen snel en efficiënt voor een actief en geautomatiseerd load-management.

Voorspellend onderhoud
Voorspellend of predictief onderhoud ondersteunt het bepalen van de levensduur van installaties en hun, eventueel toekomstig,
onderhoud. Zo wordt sneller duidelijk wanneer een installatie of onderdelen aan vervanging toe zijn. Trendanalyses geven inzicht
in de conditie van een installatie en hoe deze zich in de toekomst ontwikkelt. Door een accurate voorspelling van de levensduur kunt u onderhoud beter en slimmer inplannen. Dit vermindert downtime van de installatie en machines.

Met name voor kritische onderdelen in het proces is dit van essentieel belang. De kosten van onderhoud dat twee maanden te vroeg wordt
gedaan, wegen zeker op tegen de kosten van een stilstand. Voorspellend onderhoud verkleint ook de kans op ongepland onderhoud. Door het continu controleren van installaties en machines is precies bekend wat hun conditie is en zal worden. Toekomstige problemen zijn hierdoor gemakkelijker op te sporen en te voorkomen.

Kijk hier voor mee informatie.

">