FHI Advies biedt leden model Thuiswerkregeling

FHI Advies biedt leden model Thuiswerkregeling Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

FHI Advies heeft samen met onze partner LexSigma een model Thuiswerkregeling opgesteld. Dit model bevat ook een bevestigingsbrief voor de vastlegging van de individuele afspraken. FHI-leden kunnen het model downloaden en naar wens aanpassen.

Door de coronacrisis zijn veel meer mensen gaan thuiswerken. Veel bedrijven hebben echter de afspraken rondom het werken vanuit huis niet geformaliseerd. Het model Thuiswerkregeling biedt u als werkgever een basis om afspraken te maken met uw werknemers.

Voor thuiswerk is onder andere belangrijk dat de thuiswerkplek voldoet aan de Arbo-richtlijnen. Denk aan een in hoogte verstelbaar bureau en voldoende daglicht. Andere aandachtspunten zijn veilige toegang door middel van een VPN en aanpassingen aan de reiskostenregeling.

In Den Haag wordt inmiddels gewerkt aan een wetsvoorstel dat de werknemer meer rechten geeft op thuiswerken. Mocht dit voorstel worden omgezet in wetgeving, dan zal FHI Advies het model Thuiswerkregeling aanpassen. Daarnaast wordt verwacht dat de Belastingdienst dit najaar met fiscale regelingen komt over de kosten gelieerd aan het thuiswerken. Opnieuw zal FHI Advies eventuele aanpassingen doorvoeren in dit model.

Download het model Thuiswerkregeling via MijnFHI..

Lees ook: Thuiswerken is een blijvertje