Han® DDD: sterke signaaloverdracht met minimale benodigde ruimte

Han® DDD: sterke signaaloverdracht met minimale benodigde ruimte Door: HARTING

Bij meerpolige signaalinterfaces voor robots en automatische machines speelt de aardaansluiting vaak een bijzondere rol. Ze vergt een groot deel van de installatietijd. Daarom heeft HARTING de contactdichtheid van de inzetmodules van de Han D®-serie voor kracht- en signaaloverdracht verhoogd. Terwijl de vermogens- en signaalcontacten van deze series zijn uitgerust met krimpklemmen - daarom bij uitstek geschikt voor prefabricage in grote aantallen met behoud van hoge kwaliteit - werd het PE-contact tot nu toe uitsluitend uitgevoerd als schroefklem voor toepassing in het veld. Het nieuwe Han DDD® inzetmoduul maakt voor het eerst gebruik van PE-holtes waarvoor Han D® krimpcontacten nodig zijn.

Vermindering van assemblagetijd en -kosten

De omschakeling van de PE-aansluiting van conventionele schroefbevestiging naar krimpcontacten (Han D®) verhoogt de kwaliteit van de aardgeleider en vermindert de montagetijd voor de gehele connector. Kosten voor de adereindhulzen en voor het gereedschap dat nodig is om de adereindhulzen te bevestigen, die gewoonlijk verbonden zijn aan het schroefbevestigingsalternatief, vallen weg.

De behoefte aan ruimtebesparende oplossingen is een fundamenteel thema in machines, robotica en automatisering. Het is de reden waarom HARTING de Han® D®-serie heeft ontwikkeld, die staat voor hoge contactdichtheid en kleine afmetingen. De Han® DDD heeft het dubbele aantal contacten dan de vorige standaard (tot 130 % van het contactoppervlak) - en toch dezelfde afmetingen en elektrische eigenschappen.

Han® DDD Inserts
Tot 107 contacten zonder vermindering van de nominale spanning: Han® DDD inzetstukken

Vraag jouw gratis product sample aan

De hogere vermogensdichtheid werd bereikt met behulp van de volgende methoden:

  • het verlengen van de kruipafstanden tussen de contacten met behulp van hulpstukken;
  • gebruik van een verbeterde PE-verbinding om ruimte in het isolatiemateriaal vrij te maken voor extra contactkamers;
  • gebruik van een offset opstelling van kamers om de afstand tussen de rijen contacten te verkleinen.

De Han® DDD kan zo het gebruik van interfaces in conventionele schakelkasten optimaliseren. Bestaande contactvlakken voor interfaces in bijvoorbeeld de robotica worden daardoor efficiënter benut. Ruimtebesparende toepassingen zijn mogelijk in alle industriële sectoren waar elektrische verbindingen een rol spelen.

Dankzij de toegepaste krimptechniek bieden interfaces die Han D® contacten combineren met Han® DDD monoblocks een hoogwaardige connectiviteit. Om een constant goede contactkwaliteit te bereiken, moeten gebruikers kiezen tussen service krimpgereedschappen voor kleine hoeveelheden en volautomatische krimpmachines voor het produceren van grotere volumes. Alle verwerkingsgereedschappen passen perfect bij de door HARTING aangeboden contacten.

Ervaar de Han® DDD inserts
Vraag uw gratis productmonster aan