Han® metalen kappen en behuizingen vereenvoudigen de montage van schakelkasten

Han® metalen kappen en behuizingen vereenvoudigen de montage van schakelkasten Door: HARTING

HARTING biedt de metalen kappen en behuizingen voor de Han® B-, EMC- en M-serie aan in versies die de montage van contactinzetstukken aan de achterzijde mogelijk maken. De nieuwe optie vereenvoudigt de uitrusting van elektrische kasten met interfaces. Het doel is toepassingen in machines en automatisering, robotica en verkeers- en energietechniek.

Han® industriële connectoren met een metalen kap of behuizing zijn bijzonder geschikt voor omgevingen die een hoge mate van robuustheid van componenten en een zo eenvoudig mogelijke installatie vereisen. Tot nu toe moest bij de montage de kabel echter eerst door een opening in de schakelkast worden gevoerd, zodat de inserts buiten de kast konden worden gemonteerd en vervolgens weer in de bulkhead gemonteerde behuizing konden worden getrokken. De nieuwe Han®-oplossingen zijn anders: ze maken het mogelijk om de geprefabriceerde inzetstukken rechtstreeks in de op het schot gemonteerde behuizing te vergrendelen - van binnenuit de schakelkast.

In plaats daarvan worden de inzetstukken in een kunststof frame geplaatst, dat met grendels in de aluminium gegoten kap of behuizing wordt vergrendeld. De flensafdichting van de bulkheadbehuizing is volledig aan de binnenzijde aangebracht om een afdichting met beschermingsgraad IP 65/67 te garanderen en om bescherming te bieden tegen blootstelling aan UV-straling en ozonemissies.

Rear mounting with Han® B (Cabinet)
Montage aan de achterkant - van binnenuit de kast - met Han® B 

Tegen het einde van het jaar zullen achteraan montage-inzetstukken met een doorlopende afscherming van 360° beschikbaar zijn: met Han® EMC zit de afscherming altijd op de metalen kap of behuizing. Voor de kappen zijn ook speciale EMC-kabelwartels nodig.

De assemblage van geprefabriceerde eenheden wordt efficiënter dankzij deze nieuwe optie: Besturingskasten of machinemodules en kabelbomen kunnen grotendeels afzonderlijk worden voorgemonteerd. De werkverdeling voor installaties is veranderd: De hoeveelheid voormontagewerk is toegenomen en over het geheel genomen kan het werk nu kosteneffectiever worden afgewerkt.

De nieuwe Han® connectoren met de mogelijkheid van montage aan de achterzijde zijn volledig compatibel met de vroegere metalen behuizingen: Alle inzetstukken en modules die in de bestaande standaarden kunnen worden geïntegreerd, passen ook in de nieuwe, aan de achterzijde gemonteerde behuizingen en kappen. Zowel machine- en schakelkastontwikkelaars als productieplanners kunnen de montage aan de achterzijde geleidelijk in hun producten of producties invoeren.

De nieuwe Han® -kappen en -behuizingen worden gebruikt in de machinebouw, robottechnologie en energieopwekkingsmarkten, zoals in windkrachtcentrales. De kappen en behuizingen uit de Han® M-serie worden met name buiten gebruikt.