Het maken of reviseren van Lithium battery packs

Het maken of reviseren van Lithium battery packs Door: Engineering Spirit BV

Gaat u een battery pack met Lithium cellen samenstellen of reviseren? Heeft u nagedacht over het BMS? Hoe betrouwbaar moet het zijn? Hoe erg is het als het niet goed werkt?

Met dit soort vragen kunnen wij u helpen.

Sinds 1991, ontwikkelen én leveren wij elektronica aan onze klanten en sinds 2010 werken we intensief met Lithium batterij systemen en de BMSsen hiervoor.

Wat wij veel zien is dat een Lithium accu BMS als gewoon onderdeel wordt ingekocht. Niemand vraagt zich af hoe het met de veiligheid, betrouwbaarheid en support staat. Er geldt meestal: “Wie dan leeft, die dan zorgt”.
De risico’s lijken mee te vallen, omdat er nog geen grote aansprakelijkheidsrechtzaken zijn geweest, terwijl er in 2018 toch al zo’n 100 lithium branden waren.
Wanneer úw battery pack als ‘brandstichter’ wordt aangewezen, zullen verzekeraars u zeker weten te vinden.
Bent u daarop voorbereid? Lees ook de white-paper Product-aansprakelijkheid bij fietsaccu revisie.

Bedenk ook: Een pack met goede cellen maar een slecht BMS is gevaarlijk en een pack met slechte cellen maar een goed BMS is niet gevaarlijk, maar functioneert nog  steeds redelijk!

Een goed ontworpen BMS bestaat uit een bepaalde set onderdelen. De kosten daarvan zijn overal gelijk. 
Het verschil zit in hóe die onderdelen gebruikt worden en óf en hóe het eindresultaat getest is en, of het zodanig gedocumenteerd is dat het ook door keuringsinstanties geaccepteerd wordt.

Wij adviseren daarom:

  • Zorg voor een korte formulering van hoe u omgaat met veiligheid en garantieclaims. Relateer dit aan wat uw klanten van u verwachten, en wat wettelijk verwacht mag worden.

  • Zoek eventuele combinatiefuncties tussen de batterij en het apparaat waarin het gebruikt wordt.

  • Bepaal de totaal kosten van aanschaf, verwerking en garantieclaims.

  • Laat uw batterij en ontwerp door een specialist controleren en testen.

Engineering Spirit is een specialist op het gebied van Lithium batterij systemen, en specifiek op BMS technologie. Wij kunnen u helpen met het vinden van de optimale oplossing.
Wij bieden u een gratis advies gesprek aan over de stappen die doorlopen moeten worden voor het realiseren van een veilige en betrouwbare BMS oplossing.

Ga naar https://engineering-spirit.nl/contact/adviesgesprek/


Engineering Spirit B.V.

Angstelkade 2A-1.11,
3631NA Nieuwersluis
Netherlands
Contact: Dhr. A.J. Kool, +31 85 2733461

Engineering Spirit B.V. is actief in elektronica ontwikkeling sinds 1991. In die 30 jaar zijn vele projecten gerealiseerd en mooie, innovative producten ontwikkeld en geproduceerd die onze klanten hun marktvoorsprong gaven.