Maatwerk PLC's: de oplossing voor uw specifieke behoeften

Maatwerk PLC's: de oplossing voor uw specifieke behoeften Door: Engineering Spirit BV

PLC's, of programmeerbare logische controllers, zijn essentiële onderdelen van veel industriële machines en systemen. Ze worden gebruikt om taken te automatiseren en processen te controleren.

Standaard PLC's zijn verkrijgbaar in een breed scala aan configuraties, maar ze kunnen niet altijd voldoen aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Wanneer de PLC in minimaal 100 stuks per jaar nodig is, is een maatwerk PLC de beste oplossing.


Wat is een maatwerk PLC?

Een maatwerk PLC is een PLC die is ontworpen en gebouwd om aan de specifieke behoeften van een bedrijf te voldoen. Het is een oplossing die is afgestemd op de specifieke toepassing en die de hoogste mate van flexibiliteit en controle biedt.

Er zijn veel redenen waarom een bedrijf een maatwerk PLC zou kunnen overwegen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

  • De PLC is in meer dan 100 stuks per jaar nodig, en standaard PLC's zijn dan te duur.
  • Integratie van alle elektronica op één printplaat, met directe stekkers naar de sensoren en actuatoren.
  • De toepassing heeft speciale vereisten voor prestaties, betrouwbaarheid of veiligheid.
  • Het bedrijf heeft specifieke behoeften op het gebied van integratie of communicatie.

Voordelen van maatwerk PLC's

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een maatwerk PLC. Enkele van de meest prominente voordelen zijn:

  • Flexibiliteit: Een maatwerk PLC kan worden aangepast om aan de specifieke behoeften van een toepassing te voldoen.
  • Betrouwbaarheid: Een maatwerk PLC kan worden ontworpen om aan de specifieke vereisten van een toepassing te voldoen.
  • Veiligheid: Een maatwerk PLC kan worden ontworpen om aan de specifieke veiligheidsvereisten van een toepassing te voldoen.
  • Kostenbesparingen: Door de integratie van alle elektronica op één printplaat biedt de maatwerk PLC een flinke kostenbesparing. Enerzijds op de elektronica zelf, anderzijds op de inbouw en het aantal voorraad artikelen.
    Daarvoor is het wel nodig de eenmalige kosten af te schrijven over de productieaantallen.

Engineering Spirit: uw partner voor maatwerk PLC's

Engineering Spirit is een toonaangevend elektronica  ontwikkelburo en leverancier van maatwerk PLC's. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van PLC's voor een breed scala aan toepassingen.

We werken nauw samen met onze klanten om een PLC te ontwerpen die aan hun specifieke behoeften voldoet. We bieden een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Ontwerp en engineering: We werken met u samen om een PLC te ontwerpen die aan uw specifieke behoeften voldoet.
  • Productie: We produceren uw PLC volgens de hoogste kwaliteitsnormen.
  • Support: We bieden ondersteuning en training om u te helpen uw PLC te implementeren en te gebruiken.

Conclusie

Een maatwerk PLC is een ideale oplossing voor bedrijven met specifieke behoeften. Door samen te werken met een ervaren leverancier zoals Engineering Spirit, kunt u een PLC krijgen die aan uw specifieke eisen voldoet en die u jarenlang van dienst zal zijn.

Voor meer informatie over maatwerk PLC's kunt u terecht op onze pagina over besturingselektronica PLC's op maat: https://engineering-spirit.nl/besturing/besturingselektronica-plc-op-maat/

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden van maatwerk PLC's en hoe we u aan een PLC kunnen helpen die aan uw behoeften voldoet.


Engineering Spirit B.V.

Angstelkade 2A-1.11,
3631NA Nieuwersluis
Netherlands
Contact: Dhr. A.J. Kool, +31 85 2733461

Engineering Spirit B.V. is actief in elektronica ontwikkeling sinds 1991. In die 30 jaar zijn vele projecten gerealiseerd en mooie, innovative producten ontwikkeld en geproduceerd die onze klanten hun marktvoorsprong gaven.