Het succesverhaal van de Proces Innovatie Prijs-winnaar van 2018

Het succesverhaal van de Proces Innovatie Prijs-winnaar van 2018 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Heeft u een nieuw product of technologie die u onder de aandacht wilt brengen bij (potentiële) bezoekers en de vakpers? Dit is wat onder andere Van Beek deed in 2018. Zij meldde hun noviteit, de Vertical Screw Heat Exchanger Twister, aan en wonnen hiermee zowel de prijs van de vakjury als de publieksprijs. Dit innovatieve product ontwikkelde Van Beek samen met Kapp Nederland, een specialist in warmteoverdracht en warmtewisselaars.

De Twister is een verticale schroefwarmtewisselaar en speciaal ontworpen voor het verwerken van viskeuze producten in de voedsel- en petrochemische industrie. Baanbrekend is het verlagen van de storingsgevoeligheid en onderhoudsbehoefte vergeleken met de bestaande geschraapte warmtewisselaars. De operationele kosten liggen dan ook vele malen lager. Ook is het gelukt om het warmte-overdragend oppervlak te vergroten zonder dat de machine aanzienlijk in volume toenam. Voor producenten is de Twister daarom een aantrekkelijk alternatief.

De PIP wordt zowel door een vakjury beoordeeld als door beursbezoekers. De producten en/of technologieën die door de vakjury zijn gekozen, worden uitgenodigd om hun inzending te tonen in de PIP-galerij in de World of Industrial Processing. De bezoekers kunnen op de website een stem uitbrengen op hun favoriet. In 2018 brachten ruim 400 bezoekers hun stem uit.

De PIP wordt speciaal voor de World of Industrial Processing georganiseerd. Dit is het ideale platform om uw noviteit te tonen aan een breed publiek. De innovaties communiceren we via wots.nl, social media en nieuwsbrieven naar de bezoekers. Heeft u ook een noviteit en wilt u deze graag onder de aandacht brengen? Meld uw noviteit hier aan en wie weet wint u 1 van de prijzen!