IDEC Fail Safe Noodstopschakelaars

IDEC Fail Safe Noodstopschakelaars Door: APEM-IDEC BENELUX

APEM, onderdeel van de IDEC groep, biedt 9 nieuwe series noodstopschakelaars (XA, X6, XN1E / 5E, XN4E, EU2B, FB1W, XW, HW en YW) met een uitzonderlijk beperkte breedte en diepte. Door te profiteren van de 3e generatie veiligheidstechnologie (IDEC-octrooien), bieden deze nieuwe producten optimale veiligheid ver boven de overeenkomstige normen van de certificerende instanties (UL, TUV, ATEX, CE en CCC). 

Een uitzonderlijke breedte en diepte

De 9 nieuwe serie noodstopschakelaars dekken een breed scala aan vereisten:

  • 3 plunjer diameters (30, 40 en 60 mm)
  • 3 plunjer kleuren (geel, rood en grijs)
  • Eventueel met verlichting
  • 3 boorgatdiameters (16, 22 en 30 mm)
  • Verschillende verbindingsmethoden
  • 4 soorten nul-reset voor het voldoen aan de vereisten van afzonderlijke markten (draaien, trekken, beide of met een sleutel)
  • Gereduceerde grootte (uitgevoerd met 1 – 4 contacten, NO of NC)

3e generatie veiligheidsniveau (IDEC-patent)

Omdat gebruikersveiligheid essentieel is, heeft IDEC twee technologieën ontwikkeld die verder gaan dan de strengste normen van vandaag. Verschillende series zijn uitgerust met deze innovaties: XA, X6, XN1E / 5E, XN4E en XW.

Met een omgekeerde energiestructuur heeft een nieuwe technologie een revolutie teweeggebracht in de manier van denken. Met dit principe komt de ontspannen toestand van het contact overeen met de veiligheidsstand (contacten staan ​​open, de machine staat stil). De veer ondergaat geen belasting als de plunjer is ingedrukt en als een resultaat worden alle risico's van storing aanzienlijk verminderd, vooral als blijkt dat de drukknop beschadigd is.

Door gebruik te maken van de zogenaamde ‘Safe Break Action’, wordt de noodstop in de veiligheidsstand gezet (contacten open), wanneer de knop "Aan" niet correct is geplaatst,  beschadigd of losgemaakt. Op deze manier worden risico's als gevolg van slechte installatie of schade volledig vermeden. Deze technologie is vooral handig voor noodstopschakelaars die zich op een zeer prominente plaats bevinden of die een afneembaar contactblok hebben en die per ongeluk kunnen worden beschadigd.

Optionele innovaties voor nog meer veiligheid

De XN4E-series zijn voorzien van hangslotvergrendeling, zodat noodstopschakelaars in hun veiligheidsstand kunnen worden vergrendeld en machines niet opnieuw kunnen worden gestart wanneer interventies worden uitgevoerd. Meerdere hangsloten kunnen tegelijkertijd worden geplaatst. Op deze manier kunnen meerdere mensen tegelijkertijd op verschillende punten in de installatie in volledige veiligheid werken, zonder bang te hoeven zijn dat een van hen de machine opnieuw kan opstarten voordat de anderen hun werk hebben voltooid en hun hangsloten hebben verwijderd.

Een essentieel product in een breed scala van domeinen

Noodstopschakelaars zijn vereist in vrijwel alle domeinen: van industrie tot medische activiteiten die worden doorgegeven door consumententoepassingen, transportmiddelen, landbouw, enz. De kracht van het gecombineerde APEM- en IDEC-aanbod ligt in het vermogen om producten voor te stellen die voldoen aan de eisen van alle deze verschillende markten en die profiteren van de nieuwste innovaties waardoor ze de nieuwste normen en certificeringen voor zijn.