Intel investeert 20 miljard dollar in nieuwe chipfabrieken

Intel investeert 20 miljard dollar in nieuwe chipfabrieken Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt vrijdag 57.549 nieuwe positieve coronatests, 17.591 meer dan donderdag.
  • Intel investeert meer dan 20 miljard dollar in de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in de Amerikaanse staat Ohio. De fabrieken moeten vanaf 2025 chips gaan leveren. Intel wil ook in Europa gaan investeren in chipproductie en kondigde eerder aan investeringen ter waarde van 95 miljard dollar te gaan doen.
  • De totale waarde van de landbouwexport vorig jaar wordt geschat op 104,7 miljard euro. Dat is een record, zo meldt het CBS en 9 miljard euro hoger dan 2020. Zowel het exportvolume als de prijzen namen vorig jaar toe en veroorzaakten de stijging.
  • Hoewel de staatsschulden van de eurolanden licht zijn gedaald, blijven de schulden aan het einde van het derde kwartaal van 2021 nog altijd erg hoog vergeleken met voor de coronapandemie. Dat meldt Eurostat. De totale schuld in de eurozone was gelijk aan 97,9 procent van de omvang van de economie.
  • De vergunning voor de ontwikkeling van een lithiummijn door mijnbouwbedrijf Rio Tinto is door Servië ingetrokken, schrijft het FD. De winning zou te veel impact hebben op het milieu. Lithium wordt gebruikt in de lithiumionbatterijen, een cruciaal onderdeel voor bijvoorbeeld de accu’s van elektrische auto's.