Interview - Pneutec hoopt meerdere doelgroepen te bereiken via de FEDA Lounge

Interview - Pneutec hoopt meerdere doelgroepen te bereiken via de FEDA Lounge Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op de World of Motion & Drives is de FEDA Lounge te vinden. Op dit paviljoen presenteren een aantal FEDA-leden hun innovatieve producten. Een daarvan is Pneutec. We spreken kort met Mark Dijkstra, business development manager bij Pneutec.

Het is voor Pneutec de eerste keer dat zij op de WoTS zijn te vinden, en de FEDA Lounge in het bijzonder: “Tien jaar geleden deden we nog mee met de beurs voor aandrijftechniek”, zegt Dijkstra. “We zijn bezig om ons te herpositioneren op de markt en ons meer te tonen, want het is zeker na de covidperiode belangrijk om nog meer  met mensen in contact te komen.”

“De FEDA heeft daarvoor een mooi paviljoen op de WoTS-beursvloer. En we hebben daarom besloten: laten we daar als Pneutec aan meedoen. Zo kunnen we beoordelen of dat voor ons bevalt en hopelijk is er een positief effect van het gezamenlijk optrekken via de lounge. Pneutec is actief in meerdere markten, zo schetst Dijkstra het bedrijf: “We hebben twee business units. Een daarvan werkt vooral voor de semiconductor industrie. De andere unit, Material Handling, levert pneumatiekoplossingen en vacuümtechnieken aan machinebouwers in onder andere de verpakkingsindustrie en de logistieke keten.”

“We vertegenwoordigen een aantal merken in Nederland. Op het gebied van vacuümtechniek is dat PIAB. PIAB is een van de grootste vacuümautomation bedrijven ter wereld. Zij zitten volop in de laatste ontwikkelingen, zoals o.a. connectiviteit. Samen met onze kennis willen we dat aan de bezoeker overbrengen.”

En op de WoTS-beursvloer verwacht de manager dat Pneutec precies de juiste doelgroepen te bereiken: “Met onze deelname aan de WoTS denken we dat we een groot deel van onze doelgroep te ontmoeten. Dat zijn niet alleen de bezoekers, maar ook bedrijven met een stand. Ik denk dat onze deelname dus een goede manier is om met veel bedrijven in contact te komen.”

Op de FEDA Lounge zal Pneutec ook het een en ander laten zien: “Cobotisering is een interessante ontwikkeling”, zegt Dijkstra. “Samen met een partner die ons een cobot levert willen we op de beurs gaan staan. Daar hebben we dan onze grippingmodule onder hangen, een hele mooie technologie.”