IT Infra event 2021; programma met interessante keynotes en paneldiscussie is rond!

IT Infra event 2021; programma met interessante keynotes en paneldiscussie is rond! Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De IT infrastructuur en datacenter wereld zijn belangrijker dan ooit tevoren. Op 16 november wordt u als bezoeker op het IT Infra event door technische en interactieve lezingen van de exposanten, keynote sprekers en door middel van een paneldiscussie bijgepraat over actuele thema’s. In totaal staan er op het event circa 30 exposanten en 18 presentaties op het programma. Dit jaar weer met 2 aansprekende keynotes: Daan Terpstra van SDIA (Europa heeft een eigen cloud-omgeving nodig – dat biedt enorme kansen!) en Freya Macke van Arcadis (Het klimaat verandert. Bent u daar als datacenter klaar voor?). Ook gaan nationale en internationale datacenters in een panneldiscussie in op het onderwerp: Er gebeurt wel degelijk heel veel op het gebied van verduurzaming van datacenters (maar helaas ziet de media dat niet).

Kortom; dit mag u niet missen!

Hieronder vindt u een opsomming van de presentaties van exposanten CommScope, Abato Motoren, Fortop en Eaton.

Van 100G naar 800G: hoe dit goed te plannen?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Datacenters, serviceproviders en IT/netwerkmanagers navigeren door de onvermijdelijke veranderingen in de fysieke laag van het (datacenter)netwerk. Hoe zo’n migratie van 100G naar 200G en zelfs 800G verloopt en hoe u uw datacenter daar gemakkelijk, snel en goed op kunt voorbereiden vertellen Barend van de Lagemaat en Dick Philips van CommScope tijdens hun presentatie van 11.45 – 12.05 uur. Aangezien er een veelvoud is aan opties, afhankelijk van de passieve optische verbindingen en de optische transceivers, geven zij u ook tips én handige tools om de juiste migratieroute te bepalen naar 800G en verder.

Lees verder...

Emissies van noodstroomaggregaten

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Noodstroomaggregaten gebruiken diesel als brandstof. Bij de verbranding stoten dieselmotoren naast roet en koolmonoxide ook stikstofdioxiden uit. Wat stoten noodstroomaggregaten per jaar uit en hoe is de stikstof-uitstoot van een noodstroomaggregaat te berekenen of te schatten? Wat is mijn stikstof emissie op jaarbasis als ik twee maal 1000 kVA opgesteld heb.

Tijdens zijn lezing van 12.10 – 12.30 uur geeft Daan Preijde van Abato Motoren een korte achtergrond van wat er gebeurt bij de verbranding van dieselmotoren en de regelgeving op het gebied van dieselmotoren. Ook wordt ingegaan op mogelijkheden voor retrofit afgasnabehandeling en op mogelijkheden om de emissies te reduceren.

Lees verder...

Meer beschikbaar IT-vermogen zonder in te boeten op uptime

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Hoe kunt u zoveel mogelijk oppervlakte verhuren zonder dat dit ten koste gaat van de uptime en heeft u voldoende beschikbare stroomcapaciteit om deze beschikbaarheid onder alle omstandigheden te garanderen en te bewaken?

In zijn presentatie geeft Arjan Pit van Fortop van 14.00 – 14.20 uur uitleg hoe een power monitoringsysteem een efficiënt hulpmiddel kan zijn om de beschikbaarheid van spanning en stroom zoveel mogelijk te garanderen. Hij gaat in op de technische achtergrond van het meetplan, maar  informeert u ook hoe verkregen meetdata vertaald kan worden naar begrijpelijke management-informatie in de vorm van visualisaties, rapportages en notificaties. Dit doet hij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Lees verder...

De UPS in Datacenters als verdienmodel

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Powermanagementbedrijf Eaton gaat een samenwerking met Microsoft aan. De partijen gaan datacenters helpen nieuwe inkomsten te genereren uit bestaande bedrijfsmiddelen en de inzet van hernieuwbare energiebronnen te verhogen om het elektriciteitsnet te verduurzamen en te stabiliseren.

In de presentatie laat Jussi Vihersalo namens Eaton zien hoe datacenters die gebruikmaken van energieopslag in UPS-systemen (Uninterruptible Power Supplies), het elektriciteitsnet kunnen ondersteunen door energie op te slaan en terug te leveren aan het net. Deze mogelijkheid vormt een belangrijk onderdeel van Eatons Everything as a Grid-benadering, waarmee het bedrijf bijdraagt aan een C02-neutrale energietoekomst.

Lees verder...