JUMO verzorgt praktijkvoorbeeld tijdens PPA 2022

JUMO verzorgt praktijkvoorbeeld tijdens PPA 2022 Door: JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.

Op dinsdag 24 mei 2022 is JUMO aanwezig op het PPA event van het FHI . Onze collega Dirk Kop legt in  een praktijkvoorbeeld uit wat er komt kijken bij data acquisitie in een industriële netwerkomgeving.  Dirk neemt u mee vanaf het sensor niveau via het OPC UA communicatieprotocol naar de cloud omgeving. 

Tegenwoordig worden nog steeds analoge sensoren ingezet. Toch stijgt de vraag naar digitale sensoren razendsnel.  Dit heeft te maken met de hoeveelheid data die de sensor kan overdragen. Een digitale sensor kan veel meer gegevens verzamelen dan een analoge variant. Bijvoorbeeld met betrekking tot productie proces verbetering en niet te vergeten, onderhoud. Predictive maintenance biedt u alle mogelijkheden om kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen.

Indien u uw procesdata vervolgens op zou slaan in de cloud omgeving profiteert u van de vele voordelen van grafische weergave en dashboard technologie. Hierbij spelen begrippen als OPC UA en MQTT een belangrijke rol. 

Op 25 januari  2022 laat Dirk Kop van JUMO u zien welke technologieën  kunnen worden toegepast om data vanuit digitale sensoren via PLC/Gateway en OPC UA in de cloud  te visualiseren. 

 

JUMO is één van de leidende producenten op het gebied van industriële sensor- en automatiseringstechniek. Als betrokken partner streven wij ernaar, onze kennis en ervaring in te zetten om processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken.