Liberty 2.0, de nieuwe generatie geautomatiseerde peptide synthesizers

Liberty 2.0, de nieuwe generatie geautomatiseerde peptide synthesizers Door: BioSPX

Onlangs heeft CEM Corporation haar Liberty 2.0 instrumentatielijn uitgebracht, de volgende generatie van geautomatiseerde microgolf peptide synthesizers. De Liberty 2.0 serie blijft CEM's bekroonde SPPS technologie verder ontwikkelen, met ontwikkelingen die resulteren in verbeterde peptide zuiverheid, opmerkelijke synthese efficiëntie, en uitzonderlijke automatiseringsbetrouwbaarheid.

Wat is er nieuw?

Alle instrumenten in de Liberty 2.0-lijn beschikken over een innovatief headspace flushing-proces dat een schoner reactievatmilieu bevordert en een ongeëvenaard niveau van peptidenzuiverheid biedt, zelfs voor sequenties van meer dan 100 aminozuren lang. Verbeterde ontwikkelingen op het gebied van kleppen en vloeistofbeheer zijn doorgevoerd in de gehele Liberty 2.0-lijn en vullen de betrouwbaarheid en prestaties van het systeem verder aan, met name onder omstandigheden van intensief gebruik. Een nieuw digitaal gestuurd stikstofsysteem verbetert het borrelen, aftappen en doorspoelen, wat leidt tot effectiever wassen en gebruik met groene oplosmiddelalternatieven, zoals N-butylpyrrolidinone (TamiSolve).

De 2.0 serie beschikt over uitgebreide reagensposities en automatiseringsopties. Bovendien zijn alle systemen uitgerust met een krachtig geactualiseerd softwarepakket, dat geavanceerde programmering van complexe peptiden en modificaties na de synthese mogelijk maakt.

"De Liberty 2.0 serie is een belangrijke ontwikkeling ten opzichte van onze bestaande microgolf peptide synthesizers. Het is een voortzetting van ons streven naar voortdurende verbetering van de peptidesynthese en wij denken dat het een belangrijke impact op de markt zal hebben", aldus Jonathan M. Collins, VP Business Development.