Machevo & Bulk en FHI – voor en door leden

Machevo & Bulk en FHI – voor en door leden Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Bij de indeling van de beursvloer houden we rekening met de voorkeuren van leden en ook van niet-leden als zij zich tijdig hebben ingeschreven. Door de betrokkenheid van de leden in seminars wordt de inhoud van het seminarprogramma zo goed als mogelijk gericht op de wensen bij de diverse doelgroepen van de bezoekers.
In de bezoekerswerving geven we aandacht aan de samenwerking tussen leden en exposanten. Alles is gericht op een neutrale kennisoverdracht, om de toegevoegde waarde voor de bezoeker (en dat zijn dus ook uw klanten) te versterken.

Dat alles werkt en dat is een levend en democratisch proces.

Juist door de integratie van technische vakgebieden herkennen de bezoekers die waarde en vooral als verenigingen kunnen we continuïteit en een solide ontmoetingsplaats organiseren, die online nergens te vinden is. De functie van een vereniging is natuurlijk ook verenigen.

 

De oorsprong van de samenwerking tussen Machevo & Bulk en FHI

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw kruisen de wegen van Machevo & Bulk en FHI elkaar. Je kunt zeggen dat de wortels van beide verenigingen uit dezelfde bron komen. Machevo & Bulk wat staat voor MAchinebouw CHemie en Voedingsmiddelen is gestart als stichting “Vochema” en FHI is in 1956 geboren als de coöperatieve vereniging het instrument. Het zijn allebei verenigingen van technische bedrijven die gericht zijn op de industrie (voeding, olie, gas, chemie, farmacie).

De basis van de Machevo & Bulk vereniging is in 1952 gelegd als vereniging voor toeleveranciers van de procesindustrie. Onder de naam VOCHEMA werd vanaf dat jaar tweejaarlijks in de Rotterdamse Ahoy-hallen een beurs voor machineleveranciers aan de voedings- en chemische industrie georganiseerd. In 1959 werd de naam gewijzigd in Vereniging Machevo en vond ook de eerste nieuwe vakbeurs onder deze naam plaats. In 1963 is de vereniging toegetreden tot de Vereniging Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs in Utrecht. Sindsdien heeft hier tot in 2002 driejaarlijks de vakbeurs Machevo plaatsgevonden. Het toetreden van een aantal bedrijven uit de bulksector was reden in 2009 om de naam te veranderen in ‘Machevo & Bulk’, waardoor de vlag de lading nog beter dekt.

Als verenigingen waren Machevo & Bulk en het instrument sterk gericht op een goede samenwerking tussen leden, om effectief te communiceren naar bezoekers en dus naar de potentiële klanten van exposanten.

In 1956 is het instrument ontstaan, om een eigen invloed te hebben op het programma, de bezoekerswerving en de indeling van de beursvloer. Dat bieden we vanaf 2018 ook aan, aan de leden van Machevo & Bulk voor de wereld World of Industrial Processing. Door zowel een goede samenwerking met het bestuur, vertegenwoordigers in de beurscommissie en de betrokkenheid van leden bij projecten en seminars wordt dit fysiek gerealiseerd.

Voor en door leden is dan echt heel concreet.