Mogelijkheden belastinguitstel voor bedrijven

Mogelijkheden belastinguitstel voor bedrijven Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een essentieel onderdeel van het eerder aangekondigde noodpakket van de overheid is de mogelijkheid voor ondernemers om bijzonder uitstel van betaling te krijgen. Op 2 april is aangekondigd wat precies deze maatregelen zijn en hoe je hierop als ondernemer aanspraak kan maken.

De Belastingdienst gaat de komende periode een ruimhartig fiscaal uitstelbeleid voeren.
De bestaande uitstelregeling voor ondernemers wordt gedurende de coronacrisis versoepeld voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

Iedere ondernemer die door de coronacrisis in de problemen is gekomen, komt voor dit uitstel in aanmerking. Vanaf het moment dat u hiervoor een aanvraag doet, wordt de invordering van deze belastingschulden voor drie maanden stopgezet. Ook vindt er een uitbreiding plaats van het aantal belastingen waarop uitstel kan worden aangevraagd, namelijk: kansspelbelasting, assurantiebelasting, milieubelastingen, assurantiebelasting, energiebelasting, accijns en de verhuurdersheffing.

Daarnaast wordt het aanvragen van het uitstel voor ondernemers eenvoudiger en wordt het daarnaast ook voor kleine ondernemers makkelijker om drie maanden uitstel te krijgen. Het aanvragen van dit uitstel kan via de website van de Belastingdienst via dit eenvoudige online formulier.

Blijf echter ook ons eerdere bericht in ogenschouw houden. Doe als ondernemer tijdig uw aangifte. Wacht hierbij tot de aanslag binnen is want alleen dan kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Zonder een voorlopige aanslag, kan de Belasting het verzoek niet in behandeling nemen.

Meer informatie over het aanvragen van uitstel van betaling kunt u vinden bij de Belastingdienst.