Nieuwsbrief Energy Storage event 2021 - Emuleren van batterijen en fuel cells

Nieuwsbrief Energy Storage event 2021 - Emuleren van batterijen en fuel cells Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 16 en 17 februari vindt het Energy Storage event plaats, dit keer in digitale vorm. Tijdens dit event krijgen bezoekers inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van energieopslag.

In twee dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten en plenaire sprekers bijgepraat over actuele thema’s.

Contact in één muisklik
Nieuw tijdens het Energy Storage event is matchmaking. Waar u tijdens een fysiek event op de beursvloer rondkijkt en het gesprek aangaat met de exposant is dat in deze periode van lockdowns en thuiswerken lastig. Het matchmakingplatform biedt een alternatief voor het persoonlijk contact zoals men dat gewend is op de “klassieke beursvloer”.

Via het platform bekijkt u een korte bedrijfsvideo van de exposant over zijn producten- en dienstenpakket. Bent u geïnteresseerd in een gesprek met de exposant? Dan komt u in gesprek door een aanvraag in te dienen via het platform. De exposant ontvangt hiervan een melding en kan contact met u opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wist u dat het matchmakingplatform momenteel al beschikbaar is? De korte presentatievideo’s volgen binnenkort ook nog. Bekijk hier alvast het matchmakingplatform!

Batterij en Fuel Cell emulatie, wat zijn de voordelen voor uw testopstelling?
Bij het testen van applicaties spelen diverse factoren een belangrijke rol. Zo is het van belang om de juiste batterij te selecteren en te bepalen welke State of Charge verreist is. De batterij heeft immers voldoende capaciteit nodig om het piekvermogen van de opstelling aan te kunnen. 

Tevens is het maar de vraag of het wenselijk is om “zware” batterijen te verplaatsen of complete fuel cell installaties op te bouwen. Los van alle gevaren zijn dit specialistische en kostbare opstellingen waarbij flexibiliteit lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Er zijn tegenwoordig goede emulatoren beschikbaar waarmee het mogelijk is om snel en eenvoudig een batterij of Fuel Cell te emuleren voor verschillende vermogensniveaus. Naast een minder complexe testomgeving biedt emulatie een veilige en vooral flexibele manier om de applicatie te testen. René Bos van TT&MS vertelt tijdens zijn presentatie over de wijze waarop een batterij en fuel cell geëmuleerd kunnen worden en welke voordelen dit met zich meebrengt. Lees meer…

Stap voor stap testen van batterijen
Het testen van batterijen is wellicht vanzelfsprekend, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Batterijen dienen te voldoen aan normen en specificaties. Hoe kunnen batterijen veilig getest worden en welke procedures gelden hier voor?

Kees Winkel van Weiss Technik vertelt u in zijn lezing stap voor stap hoe batterijen getest worden. Hij behandelt een diversiteit aan vraagstukken waarmee u naar een veilig eindproduct toe werkt. Lees meer…

U kunt zich hier inschrijven voor een gratis bezoek!