Observator introduceert Iridium-ondersteuning voor OMC-048 datalogger

Observator introduceert Iridium-ondersteuning voor OMC-048 datalogger Door: Observator Instruments

In juli 2020 introduceerde Observator de OMC-048 datalogger als opvolger van de inmiddels gepensioneerde OMC-045 datalogger. Na de eerste introductie van de OMC-048 is de ontwikkeling doorgegaan. Er zijn nieuwe besturingsprogramma’s toegevoegd en andere verbeteringen doorgevoerd. De nieuwste toevoeging is de ondersteuning voor satellietcommunicatie via het Iridium-netwerk. U kunt nu onze Iridium Edge-modem (OMC-IEM) verbinden met de datalogger door middel van een RS232-kabel. De logger verzendt vervolgens de verzamelde sensorgegevens in SBD-berichten (Short Burst Data) naar het Iridium-netwerk. Het Iridium-netwerk plaatst de gegevens in een e-mail en stuurt deze door naar het door u opgegeven e-mailadres. Het gegevensformaat is compatibel met onze OMC-Data-Online serversoftware, die het e-mailbericht kan lezen en de gegevens kan verwerken en weergeven.

De logger ondersteunt nu de Xylem/YSI EXO-serie multiparameter-sondes, onze eigen NEP-5000-familie van troebelheidssensoren, NMEA-PTID-gegevensindeling voor getijdenmeters, analoge ingangen, NMEA voor GPS en meer. Ook inbegrepen is de mogelijkheid om de interne klok te synchroniseren met GPS of met NTP-tijdservers.

Raadpleeg de OMC-IEM Iridium Edge ™ Modem pagina voor meer informatie over het Iridium-modem. Bekijk de softwarehandleiding op de OMC-048 Scriptable Data Logger pagina voor meer informatie over de datalogger.