Sinds maart 2022 is Sangel Systemtechnik GmbH onderdeel van de HELUKABEL Groep. De onderneming, met hoofdzetel in Bielefeld (Duitsland) en vestiging in Plovdiv (Bulgarije), is daarmee het nieuwste lid van onze ondernemingsgroep.

Maar wat doet Sangel Systemtechnik nu eigenlijk allemaal binnen de HELUKABEL Groep?  Ze maken kabelassemblages, industriële LED-verlichtingsarmaturen en systeemassemblages voor de machine- en installatietechniek.

Sinds de oprichting in 1996 is Sangel Systemtechnik uitgegroeid tot één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige, industriële kabelassemblages en complete systeemassemblages voor de machine- en installatiebouw. De onderneming werkt al vele jaren nauw samen met HELUKABEL. “Wij verheugen ons op een verdere intensivering van onze samenwerking en de daaruit voortvloeiende synergie om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen voldoen”, verklaarde directeur Frank Sangel bij de overname, hij blijft samen met de rest van het managementteam aan boord.



Voor HELUKABEL is de overname van Sangel zinvol voor het productportfolio en een verdere stap op weg naar een systeemaanbieder. Ons doel is om ons aanbod van op maat gemaakte totaaloplossingen verder uit te breiden, met name voor aandrijf- en automatiseringstechniek – ook in samenwerking met onze dochteronderneming  EKD Systems. Bovendien stelt de nieuwe samenwerking HELUKABEL in staat onze internationale activiteiten op het gebied van kabelassemblage uit te breiden – van Europa tot Azië en Noord-Amerika.


Klik op onderstaande foto om  de bedrijfsfilm van Sangel Systemtechnik te bekijken.

Kom langs tijdens de WoTS bij de stand van HELUKABEL in hal 11, standnummer A053 en bekijk de kabelassemblages van dichtbij!

Meer informatie vindt je op www.sangel.com

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)